Gaziantep'te, 'şiddet' paneli

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, şiddet paneli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 18:23

Gaziantep'te, 'şiddet' paneli

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 'Kadına Yönelik Şiddet Farkındalık' panelin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Şiddet kimden gelirse, kime gelirse suçtur. Sadece insani olarak değil doğa ortamındaki şiddetlerde ayrıca başlı başına bir suç" dedi.

İslam inancında insanın bedensel olarak kutsal ve Allah'ın sıfatlarının aynası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gür. "Avrupa uyum yasaları içerisinde 2012 yılında çıkartılan yasa bizim gerçekten aile dramlarımızı sonlandırdı mı? Yoksa tam tersine aile dramlarını arttırdı mı? Ailenin kendi içerisinde çözebileceği basit travmalar alenileşerek daha sonra onanmaz yaralara dönüşüp, bölünmüş, parçalanmış aileler ve hiçbir aile yapısında olmayacak şekilde merhametten yoksun çocuklar mı yetişiyor? Çıkaracağımız yasalarda, kanunlarda alıp hiçbir süzgeçten geçirmeden uygulamaya geçirmek maalesef bizim doğamıza uygun değil. Bu kanun maddesinin tekrar revize edilerek Türk toplumuna, Müslüman toplumuna uygun hale getirilerek güncellenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sibel Bayıl Oğuzkan, kadınlara yönelik şiddetin, dünyanın hemen her yerinde mücadele etmek için uğraşılan önemli sorunlardan birisi olduğunu belirtti. BM'nin verilerine göre, tüm dünyada kadınların ve kız çocuklarının yüzde 35'inin fiziksel ya da cinsel şiddete maruz kaldığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Oğuzkan, “İnsanlar bu önemli soruna karşı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'nden 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne kadar şiddete karşı 16 günlük çeşitli aktivist kampanyalar düzenlemekte olup şiddetin rengi olan turuncuyu kullanarak bu karanlık durumu dünyayı renklendirerek ortadan kaldırmaya çalışıyor" dedi.

Kadına yönelik şiddetin toplumun kanayan yarası olduğu vurgusunu yapan ŞÖNİM Temsilcisi Rojbin Dayıoğlu, ŞÖNİM'lerin amacının kadına yönelik ya da aile içi bir şiddet olduğu takdirde kurum olarak yasa çerçevesinde şiddet mağdurunu korumak olduğunu söyledi. Dayıoğlu, “Amacımız, şiddet mağdurunun tekrar topluma kazandırılması ve yalnız olduğunu hissetmemesi, başvuracağı bir kurumun olduğunu bilmesi, çaresiz olmadığını görmesi ve yasal olarak hakkını araması. Hiçbir şekilde korkmasın, çekinmesinler. Biz her zaman onların yanındayız. Zaten kadın ağırlıklı bir personel çalışıyor. Kendilerini çok rahat ifade edebilirler. Yasalar da zaten kadınların yanında. Gerek eğitimlerle gerek bu tür yaptığımız panellerle toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!