Gaziantep'te sergi açılışı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte sergi açılışı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2017 10:03

Gaziantep'te sergi açılışı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - MERSİN'de yaşayan Gaziantepli sanatçı Hülya Füsun Tezer, 6'ncı kişisel tezhip, minyatür ve ebru sanatından oluşan sergisini, bölgede sanatın ve sanatçının buluşma noktası haline gelen Sanko Sanat Galerisi'nde açtı.

Sanko Sanat Galerisi'nin 2017-2018 sezonunun ilk sergisini açan Tezer, Gaziantep'teki Rotary Kulüplerinin desteği ile düzenlediği sergiden elde edilecek gelirin bir bölümünü Büyükşehir Belediyesi Oya-Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezini n çalışmalarına aktaracağını söyledi.

Yetiştiği dönemin olaylı bir zamana denk geldiği için bu sanatın okulunu okuyamadığını belirten Tezer, “Araştırmalarım sonucu bulunduğum yerlerde elime geçen her fırsatı değerlendirdim. Figen Yurtseven'den 2,5 yıl özel dersler aldım. Toplamda ebru sanatıyla 5 yılım eğitimle geçti" dedi.

Kültür Bakanlığı'nın açtığı ebru kursundan sertifika aldığını, kişisel ve karma sergilerde bulunduğunu anlatan Tezer, “Gaziantep Rotary Kulübü beni onurlandırdı. Bu ayrı bir gurur benim için. Bu sergi ile rehabilitasyon merkezine katkım olacağı için ayrıca mutluyum" diye konuştu. 

Tezhip, minyatür ve ebru sanatlarını 'hayat kaynağım' olarak tanımlayan Tezer, "Tezhipte ince ince ilmek ilmek dokumanın zevkine varıyorum. Minyatür eserlerimi her konunun içerisinde yaşayarak yapıyorum. Ebru sanatında ise ebru teknesinin önündeyken çıkacak eserin bilinmeme heyecanı yaşayarak yapıyorum" dedi.

Tezer'in 53 eserinin yer aldığı Tezhip, Minyatür ve Ebru sergisi Sanko Sanat Galerisi'nde, 22 Eylül'e kadar gezilebilecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!