Gaziantep'te 'Savaş, Göç ve Sağlık' sempozyu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Savaş, Göç ve Sağlık sempozyu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 16:22

Gaziantep'te 'Savaş, Göç ve Sağlık' sempozyu

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından Hemşirelik Haftası kapsamında 'Savaş, Göç ve Sağlık' konulu sempozyum düzenlendi.
Şahinbey Hastanesi Oditoryumu’nda düzenlenen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Gürsoy, Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen’in yanı sıra, akademisyenler ve hemşirelerle hemşire adaylarının katıldığı sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Zeynep Güngörmüş, Hemşirelik Haftası kapsamında bu yıl Gaziantep’i de yakından ilgilendiren Savaş Göç ve Sağlık temasını işlediklerini belirterek, “Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle yüz binlerce insan canından, yerinden, yuvasından oldu. Savaştan kaçan insanların önemli bölümü en yakın yer olan ülkemize sığındılar. Dalga dalga gelen sığınmacılar artık ülkemiz nüfusunun yüzde üçünü oluşturuyor. Yaşamları alt-üst olan tüm varlıklarını geride bırakan, göç yolculuğunda kötü muamelelere maruz kalan, kayıplar veren bu insanların sağlığından ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden söz edilebilir mi?” dedi.
Gaziantep Üniversitesi’nin yaklaşık bin 900 Suriyeli gence kapılarını açarak, Gaziantep gibi güzel bir ensarlık örneği verdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ali Gür ise, hemşirelere seslenirken "Yakın zamanlarda birçok şehir hastanesi açılıyor. Buraya da açılacak. Dünyayı kıskandıracak teknolojilerle donatılmış bu binaların arasında sizin sıcak bakışlarınız şefkatli gönlünüz kuru binaların hiçbir anlamı yok. Yaptığınız görevimizin farkındayız. Sıkıntımızı anlamasalar da yaptığımız işin idrakine varamayanlar sizi anlamayıp şiddete de dönüştürebilirler. Maharetli elleriniz olmazsa bu binalar neye yarar? Siz varsanız o binalar değerli olacak" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!