Gaziantep'te 'Sağlık için pedalla' korteji

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Sağlık için pedalla korteji
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2017 19:56

Gaziantep'te 'Sağlık için pedalla' korteji

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP'te Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve vatandaşları bisiklet kullanımına teşvik etmek amacıyla 'Sağlık için pedalla' kortej etkinliği düzenlendi.
Kavaklık Parkı'ndaki bisiklet yolunda düzenlenen etkinliğe; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. Kortej öncesi öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Sağlık için pedalla' yazılı tişört dağıtıldı. 200 bisikletin dağıtıldığı etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezinin ulaşımına rahatlatmak için yene açılan yollarda 54 kilometrelik bisiklet yolu planladıklarını ve yarısı 1 yıl içerisinde tamamladıklarını söyledi. Kentin belirli noktalarında kurdukları bisiklet terminalleri ile vatandaşların bisikletlere daha hızlı ulaştığını da belirten Şahin, şöyle konuştu:
"Refah seviyesi yükseldikçe nüfus sayısı arttıkça büyüyen şehirlerin en büyük sorunu ulaşım oldu. Ulaşım sorunu çözmek için bir taraftan yer alıntıdan metro çalışmalarını hızlandırırken bir yandan da bisiklet yolu çalışmalarına başladık. Bu çalışmalara başlamamız için çok cesaretli kararlar almamız gerekiyordu. Yaptığımız çalışmalar sonucu aldığımız kararlarla tek yön uygulamaları ve bisiklet yolu çalışmaları ile şehir merkezi için planlanan 54 kilometrelik bisiklet yolunun yarısını 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmete sunduk. Ayrıca şehrin belirli yerlerine kurduğumuz bisiklet terminalleri ile vatandaşlarımızın bisikletlere ulaşımını kolaylaştırdık. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda bisiklete binen kişi sayısının hızlı bir şekilde arttığını gördük. Avrupa'ya baktığımız zaman bisiklet kullanımında ne kadar ileride olduğunu görürsünüz, biz daha yolun başındayız ama inanıyorum ki Gaziantep olarak bisiklet kullanımında Avrupa şehirlerini geride bırakacağız."
Konuşmanın ardından öğrenciler Kavaklık Parkı'ndaki bisiklet yolunda bisiklet sürdü.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!