Gaziantep'te "Muhtarlar Akademisi" kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Muhtarlar Akademisi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 14:45

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, mahalli yönetimlerde toplam kaliteyi artırmak ve daha etkin bir yönetim sağlayabilmek için Muhtar Akademisini kurdu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, merkez ve ilçelerdeki muhtarlara, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde akademisyenler tarafından eğitim verilecek.

Eğitimlerde, Türkçe, kişisel iletişim becerileri, halk sağlığı, uyuşmazlık arabuluculuk, insan hakları, kamu yönetimi, liderlik ve temel bilgisayar gibi konuların anlatılacağı kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, mahalli yönetimlerle ilgili kalitenin daha da yükseltilmesi ve daha etkin bir yöntemin sağlanabilmesini hedeflediklerini belirtti.

Eğitimin 7 Mart'ta başlayacağını ve oluşturulan iki gruba haftada 4 gün eğitim verileceğini aktaran Tural, eğitimin tamamlanmasının ardından mezuniyet töreni düzenleneceğini aktararak, "Muhtarlarımız sertifikalarını cübbe giyerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katılacağı törende alacaklar" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!