Gaziantep'te, 'Haremeyn' sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, Haremeyn sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 19:27

Gaziantep'te, 'Haremeyn' sergisi açıldı

Haberin Devamı

Mustafa KANLI/GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP ve İstanbul Büyükşehir belediyesi işbirliğiyle Osmanlı döneminde Hac yolculuğunu anlatan "Harameyn, Hac Mukaddese Yolculuk" adlı sergi açıldı. Sergide, Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i de yer aldı.
Gaziantep Sanat Merkezi’nde  açılış yapılan serginin açılışına; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya,  Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder, Topkapı Müzeler Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü koleksiyon ve arşivlerinden derlenen sergide, Kur'an-ı Kerim, Kabe örtüsü,  kartpostal, harita, berat, fotoğraf ve çeşitli objeler yer alırken, Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerifine ilgi büyüktü. Gelen ziyaretçiler, Sakal-ı Şerifin yanında gözyaşlarını tutamayarak dua ettiler.
Serginin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getiren Yerlikaya, "Yıllar önce kutsal vazifeyi yaşayan insanlar neler hissettiler, bizler için ne izler bıraktılar? Bunu hep beraber göreceğiz.  Peygamber efendimizin Sakal-ı Şerifin'i memleketimize getiren, bize bu heyecanı yaşatan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Kutsal emanetleri burada sergilemenin mutluluğunu yaşıyorum. Hac ibadeti İslamın beş şartından biridir. Bu ibadetin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
13 Kasımda açılışı yapılan sergi, 30 Kasım'a kadar gezilebilecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!