Gaziantep'te 'Güzel ezan okuma' yarışması  

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte Güzel ezan okuma yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2017 14:21

Gaziantep'te 'Güzel ezan okuma' yarışması  

Haberin Devamı

Ahmet SOYDOĞAN- Mustafa KANLI/GAZİANTEP, (DHA)- DİYANET İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 'Ezanı Güzel Okuma Yarışması' finali Gaziantep'te yapıldı.
Merkez Ulu Cami'de düzenlenen yarışmanın finaline; Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. 10 bölgeden birincilerin katıldığı yarışma Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Müftü Ahmet Çelik, ezanın her gün okunduğu için öneminin farkına varılamadığını söyledi. Ezanın 15 Temmuz'da en önemli direnç alanlarından biri olduğuna dikkat çeken Çelik, şöyle edi:
"Bugün ezanımızı gönlümüze huzur ve güven verecek şeklide Türkiye'nin dört bir yanından gelen hocalarımızdan dinleyeceğiz.  Burada 10 bölgeden 10 yarışmacımız var, Allah seslerine kuvvet versin, niyetlerini, samimiyetlerini amaçlarına ve hedeflerine ulaştırsın."
Konuşmaların ardından ezanlarının okunduğu yarışma finalinde İstanbul'dan Mustafa Alp Hayta birinci, Gümüşhane'den Umutcan Doğan ikinci, Edirne'den Adlen Mızga ise üçüncü oldu. Dereceye giren müezzinlere ödülleri ise Vali Ali Yerlikaya tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!