Gaziantep’te FETÖ/PDY operasyonu: 4 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’te FETÖ/PDY operasyonu: 4 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 09:39

GAZİANTEP’te, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içerisinde yer alarak örgüte eleman temin ettiği öne sürülen 4 kişi polis operasyonuyla yakalandı.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler ile FETÖ/PDY arasında irtibat sağlayıp, üniversiteyi kazanan öğrencilere Işık evleri ayarlayan kişilerin bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı. Polisin düzenlediği operasyonda, öğrenci evlerinde ’sohbet’ adı altında örgütsel toplantılar yaptığı da belirlenen 4 kişi gözaltına alındı. Gaziantep Valiliği’nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, gözaltına alınan şüpheliler hakkında soruşturmanın sürdürüldüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"FETÖ/PDY faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda; eğitim kurumları ve üniversitedeki öğrenciler ile FETÖ/PDY arasında irtibat sağladıkları, üniversite kazanan öğrenciler ile irtibat kurarak, yurt, pansiyon ve sözde Işık Evleri olarak nitelendirilen evleri ayarlayarak, örgüte taban ve eleman kazandırdıkları tespit edilmiştir. Öğrenci evlerinde organize ettikleri sohbet adı altında örgütsel toplantılar düzenlenmiştir. FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik yapılan operasyon neticesinde 4 şahıs yakalanmış olup, adli tahkikata başlanılmıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!