Gaziantep'te, Çanakkale şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, Çanakkale şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 13:17

Gaziantep'te, Çanakkale şehitleri anıldı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından Çanakkale Zaferi’nin 102'nci yıldönümü dolayısıyla 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliği düzenlendi. Çanakkale’den Şehitler Köprüsüne Destan Yazan Türküler Çanakkale ruhunun özel aktivitelerle hayat bulduğu etkinlikte yankılandı.

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program 18 Mart Çanakkale ve 15 Temmuz’un aziz şehitleri anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın sunuculuğunu yazar, şair ve radyo sunucusu Mehmet Ercan Yaptı. Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlatarak sunumuna başlayan Ercan, "Bu millet bu destanları yazdı. Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de ve herkesin şahit olduğu 15 Temmuz’da bu destanlar yazıldı" dedi.

Kum sanatı ustası Ömer Faruk Elmas '18 Mart Çanakkale Şehitleri' konsepti ile görsel bir şölen yaşattı. Ömer Faruk Elmas gösterisinde; Seyit Onbaşı, Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale Şehitler Anıtı ve 15 Temmuz’dan hafızalara kazınanlara kum sanatı şovuyla hayat verdi. 15 Temmuz gecesinde yaşanan olaylara ve halkın mücadelesine vurgu yapan Mehmet Ercan, konuşmasının ardından sahneyi Tasavvuf Müziği Sanatçısı AGAH ve Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin tarafından türküler seslendirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!