Gaziantep'te, 'bayat ekmek' seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, bayat ekmek seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 10:20

Gaziantep'te, 'bayat ekmek' seferberliği

Haberin Devamı

Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, ekonomiye katkı ve israfı engellemek amacıyla hazırlattığı 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri' kitabını vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıyor.
Şahinbey Belediyesi, geri dönüşüm çalışması kapsamında bayat ekmek israfını önlemek için 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri' kitabı hazırlattı. 56 çeşit yemek ve tatlı tarifinin yer aldığı kitap, belediye görevlileri tarafından mahalle mahalle vatandaşlara dağıtılıyor.
Türkiye'de günde 6 milyon ekmeğin israf edildiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bu israfın büyük maddi kaysa neden olduğunu söyledi. İsrafın önüne geçmek için kurum içerisinde bir ekip kurduklarını ve yapılan çalışmanın sonuncunda kitabı hazırlattıklarını anlatan Tahmazoğlu, şöyle dedi:
"İnsanlar yiyemeyeceklerinden fazla ekmek alıyorlar, artan ekmekleri ya çöpe atıyorlar bu yanlış bir uygulama çünkü ekmek nimettir ve yeri çöplük değildir. Dünya'da 1,5 milyar insan açlık ile boğuşurken temel gıda olan ekmeğin israf edilmesi doğru değil. Toplumumuzda özellikle son zamanlarda ekmeklerin çoğu çöpe gidiyor. Son rakamlara göre Türkiye'de günde 6 milyon ekmek çöpe gidiyor. Bu israfı önlemek ve geri dönüşüme katkıda bulunmak adına Şahinbey Belediyesi olarak 'Bayat Ekmekle Yemek, Pasta ve Tatlı Tarifleri' tarifleri adında bir kitap hazırladık. Bu kitap içerisinde 56 çeşit yemek ve tatlı tarifi var. Kitabı vatandaşlarımıza kapı kapı dolaşarak dağıtıyor ve onlara geri dönüşüm hakkında da bilgi veriyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın bu kitaptan faydalanarak israfın önüne geçilmesine katkıda bulunması. Bu kitapta Gaziantep yöresine ait; bulamaç, köfte, gibi bir çok yemek çeşidinde mevcut, ekmeğin yeri çöplük değil ekmeğin yeri sofradır."

​FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!