Gaziantep Üniversitesinin projesine Avustralya'dan destek

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep Üniversitesinin projesine Avustralyadan destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 16:45

Gaziantep Üniversitesinin projesine Avustralya'dan destek

Haberin Devamı

Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP ,(DHA)- GAZİANTEP Üniversitesi tarafından koordine edilen ve Avustralya Büyükelçiliği tarafından finanse edilen 'Dezavantajlılarla 360 derece iletişim eğitimi' programı kapanış töreni düzenlendi.
Gaziantep Üniversitesi Mavera Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hulusi Kalender, proje eğitmeni Mehmet Kızıltaş ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Tören,  down sendromlu çocukların kurduğu mehter takımının gösterisiyle başladı. Beğeni ile izlenen gösterinin ardından Büyükelçi Larsen ve Rektör Gür, hem çocuklar, hem de eğiticilerini kutladı. Törende konuşan Rektör Gür, üniversite olarak kaliteli bir eğitim vermenin yanı sıra, birçok sosyal projeye de imza attıklarını belirterek, "Dezavantajlılarla 360  Derece Eğitim Projesi ile  45 gün  süreyle, 2 bin kamu çalışanı çeşitli gruplardaki engellilerin eğitimiyle ilgili bilgilendirildi. Biraz önce müthiş bir gösteri sunan Down Sendromlu kardeşlerimiz, engelli de olsa, eğitilerek harika şeyler yapılabileceğini gösterdi. Asıl engeller insanların beynindeki engellerdir. Bunlar kalkarsa hiç bir engel kalmaz" diye konuştu.
Büyükelçi Larsen ise bu tür sosyal eğitim çalışmalarına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, şunları dedi:
"Biraz önceki gösteriden çok etkilendim. Ama, en çok beni sevindiren bu dezavantajlı gruba mensup çocukların toplum tarafından sarmalanmış olması. Sizi ve ailelerini, projeye emeği geçen herkesi kutluyorum . Paydaşı olduğumuz önemli sosyal projenin kapanış törenindeyiz. Avustralya hükümeti olarak bu tür sosyal projelere desteğimiz devam edecektir. Burada mühim olan bizim maddi kaynak ayırmamız değil. Türkiye'de ki engellilere destek olmaktır."
Konuşmaların ardından Gür, Büyükelçi Larsen'e sedef işlemeli sandık hediye etti.
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!