Gaziantep’te Suriyeli Öğrenciler Karnelerini Aldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep’te Suriyeli Öğrenciler Karnelerini Aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 19:07

Gaziantep Dr. Cemil Karslıgil İlkokulu’nda eğitim ve öğretim gören Suriyeli öğrencilere karneleri dağıtıldı.
Dr. Cemil Karslıgil İlkokulu’nda Suriyeli öğrencilere karne dağıtımına Vali Yardımcısı, Mustafa Canarsalan, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz katıldı. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Gaziantep’e sığınan 31 bin 2 Suriyeli öğrenciye karneleri dağıtıldı. Karnelerinin yanında oyuncak ve çikolata hediye edilen Suriyeli öğrenciler, çok mutlu olduklarını söylediler.
“HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK, HER ŞEY TAMAM”
Gaziantep Dr. Cemil Karslıgil İlkokulu’nda eğitim gören iki Suriyeli öğrenci, Türkiye eğitim sisteminden çok memnun olduklarını belirterek, “Kendimi mutlu hissediyorum. Türkiye üniversitelerine girmek istiyorum. Buradaki okullardan çok memnunuz, bize çok iyi davranıyorlar. Bize yabancı hissettirmiyorlar. Eğitimden yana hiçbir sıkıntımız yok, her şey tamam, hiçbir eksiğimiz yok. Kendimizi mutlu hissediyoruz, karnelerimizi alacağız. Öğretmenlerimiz bize çok iyi davranıyorlar, ailemiz gibiler” dediler.
Dr. Cemil Karslıgil İlkokulu’nda öğretmenlik yapan Suriyeli bir öğretmen ise, “Sağ olsunlar bize okul açtılar, burada öğrencilerimize ders veriyoruz. Türkçe dersleri veriyoruz” dedi.
Daha sonra sınıfları sınıf gezen Vali Yardımcısı Mustafa Canarsalan, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Suriyeli öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtarak karnelerini verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!