Gaziantep Kitap Fuarına 35 bin ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep Kitap Fuarına 35 bin ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2018 16:06

Gaziantep Kitap Fuarına 35 bin ziyaretçi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ve Diyanet İşleri Vakfı işbirliğiyle bu yıl 4’üncüsü organize edilen 'Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri' kapsamında, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kurulan 100 standı adım adım gezen kitapseverler, kitaplarla buluştu. 28 Nisan 2018 Cumartesi günü açılışı yapılan kitap fuarını 35 bin kişi gezdi, yoğunluk oluşturdu.

Kitabın ve bilginin gücüyle kentin 2023 hedeflerine yakınlaşacağına inanan Büyükşehir Belediyesi, yeni yaptığı parklara kitap kafeler açtı, genç nüfusun kitaplara ulaşılabilirliğini arttırdı. Bu doğrultuda, 'Gaziantep Kitapla Buluşuyor' temasıyla 4’üncü Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri’ni başlatan Büyükşehir, Türkiye’nin tanınmış yazarları kente davet etti, Gazianteplilerle buluşturdu.

Bir hafta boyunca halka açık olacak fuarla, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden Gaziantep’e gelen yazarların kentin eşsiz kültürünü yakından tanıyacağını aktaran ziyaretçiler, "Stantlardaki kitaplar, her yaşa hitap ediyor. İnsan okur, bilgiyle kendisini güçlü hisseder, geleceğe daha güçlü bakar. Okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için bu tür kıymetli etkinliklerin sayısının arttırılmasını istiyoruz" DEDİ.

5 Mayıs’a kadar kapıları açık kalacak fuara, 70 edebiyatçı ve 250 yayınevi katılıyor.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!