Gaziantep Belediye Meclisi ABD'yi kınadı

Güncelleme Tarihi:

Gaziantep Belediye Meclisi ABDyi kınadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 17:38

Gaziantep Belediye Meclisi ABD'yi kınadı

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kudüs'ü, İsrail'in başkenti olarak kabul eden ABD kınandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aralık ayı birinci bileşimi Başkan Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Meclis 73 gündem maddesinin 65 maddesini imar komisyonuna, 4 maddesini plan ve bütçe komisyonuna oybirliğiyle gönderdi, 4 maddesini ise teklif kararı olarak kabil etti. Büyükşehir Belediye Meclisi, ABD tarafından Kudüs’ü İsrail’in başkent olarak tanımasını kınadı. Şahin, Meclis grup başkanlarının ABD tarafından Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına yönelik kınama açıklamalarına gönülden katıldığını belirterek, Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu söyledi. Meclis, gastronomi şehri Gaziantep’te gerek gıda sektöründe gerek konaklamada baş gösteren pahalılık sorununu ele aldı.
CHP Grup Başkanvekili Mehmet Sucu’nun gündeme getirdiği 'Gaziantep’teki pahalılığı' gündeme taşıyan değerlendirmesinin üzerine konuşan Başkan Şahin, 'Gaziantep gastronomi şehri olunca pahalandı' algısının oluşturulduğunu belirtti.
TURİZMDE 1 MİLYON HEDEFİNE ULAŞTIK
Şahin, “2 milyonun temennisini ve dileklerini sonuna kadar önemsiyor, saygı duyuyoruz. Bir şeyleri yaparken yorumlamaları iyi yapmak gerekiyor.  Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzden turist sayısını aldım. Gastronomi ve müzeler şehri olan şehrimiz, geçen yıl yaşanan olumsuz olaylar yüzünden sorunlar yaşadı. Kentimiz üzerinde, ‘Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı’, ‘Gaziantep’i Keşfet’, ‘4 Mevsim Gaziantep’ sloganlarıyla kampanyalar pozitif gündem oluşturdu. Bu çalışmalar rakamlara yansıdı. 2017 sonunda turist sayısında hedefimiz 1 milyondu. Şu ana kadar 750 bin turiste ulaşılmış durumdayız. Bu önemli bir sayı, geçen yıla göre hem yurt içi hem de yurt dışı turist sayısında yüzde 40 yükselme var.  Bazen çalışmaların yan etkileri olabiliyor. Bundan kaynaklanmasa bile ondan kaynaklanıyormuş gibi farklı sorunlar ortaya çıkabiliyor” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK
Büyükşehir Belediyesi olarak hukuki olarak görev alanları içerisinde ilçe belediyeleriyle uyumlu bir biçimde çalıştıklarını aktaran Şahin, “Şayet birileri haksız kazanç sağlıyor veya şehrin kendi eşdeğer durumundakine göre hizmet ve ürünlerin daha pahalı olmasını sağlayıcı bir çıkar peşindeyse buna müsaade edemeyiz.  Ayrıca bütün sektör temsilcileriyle oda başkanlarıyla pahalılığın nedenlerini ortaya kayacak bir çalıştay yapalım. Bu çalıştayda pahalılığı önleyici tedbirlerin alınmasına yönelik çıktılarla sorunun üzerine gidelim. Şehirde eksik bilgi yüzünden yanlış kanaatler oluşabiliyor. Mesela yükselen baklava fiyatını baklavacılara sordum baklavacılar bana ‘fıstık yok yılı olduğundan fıstıktan kaynaklı bir artış var’ dediler. Fıstığın yok yılını ortadan kaldırmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı fıstıkla ilgili önemli çalışmalar yürüttü, altın gübre denilen fıstığa özel bir gübre üretti. Bizim işimiz değil demeden yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çalıştayla, pahalılık denetimsizlikten mi kaynaklanıyor, sektörler birbirini yanlış mı bilgilendiriyor, yoksa sektör bu durumu yanlış mı yönetiyor bunu bir masaya yatıralım. Çevre illerdeki eşdeğer ürünlerdeki fiyatlandırmayı da getirelim, sektör temsilcilerine soralım. Sektör temsilcileri oto kontrolünü yapmalıdır, sonuçta bir serbest piyasa var. Arz talep dengesini kendi içerisinde yönetecek ortak bir noktada çözümleme bulmalıyız. Esnaf birliklerini ilgili oda başkanlarını otelcileri çağıralım yiyecek içecek ve barınmada çevre illerdeki fark neden kaynaklanıyor bunu bir ele alalım” ifadelerini kullandı.
Meclis, aralık ayı ikinci bileşimi için 15 Aralık Cuma günü saat 15.00’da toplanmak üzere dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!