Gazeteciler engelli merkezini gezdi

Güncelleme Tarihi:

Gazeteciler engelli merkezini gezdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2018 14:24

Gazeteciler engelli merkezini gezdi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - TÜRKİYE Yerel Basın Birliği üyesi gazeteciler, Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, eğitim, çocuklar, gençler, engelliler ve kadınlarla ilgili özel projeler ürettiklerini ve hayallerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye Yerel Basın Birliği üyesi 40 ilden 75 gazeteci, '“Yerel medyanın sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı' için Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Antalya'da buluştu. Yerel Basın Birliği üyesi gazeteciler, çalıştayın yanı sıra 3 gün boyunca Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarını da inceledi. Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve Antalya Şube Başkanı Hidayet Gültekin, kendisi de bir gazeteci olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e yerel basına ve gazetecilere gösterdiği ilgi ve verdiği destek için teşekkür etti.

Gazeteciler Özel Eğitim Okulu ve Engelli Rehabilitasyon merkezini de gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi iş kadını Ebru Türel, merkezi tanıttı. Basın mensupları özel bireylerin kendi elleriyle yaptıkları pideleri yedi.

Merkezin yapımına 2008 yılında başladıklarını belirten Ebru Türel, “Biz buraya çok önem ve değer verdik. Almanya ve Avrupa'daki birçok rehabilitasyon merkezlerini gezdik, projelerini inceledik. 2009 yılında yönetim değişince bir 3 yıl kadar inşaat durdu. Sonra tamamlandı ama aktif olarak iki yıl boyunca kullanılmadı. Çok az birey vardı. 2014 yılında tadilatlarını yaptık ve aktif olarak çalıştırmaya başladık. Şu anda 581 engelli birey devam ediyor. 670 kayıtlı öğrencimiz var. Bu merkez hayalimizdi" dedi.

'HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK'

Türkiye'nin en büyük eğitim kurumunu ASMEK'i kurduklarını da belirten Ebru Türel, "ASMEK temellerini 2005 yılında attık. 212 bin kursiyerimize bugüne kadar hizmet verdik. Bunun çocuk bölümü AKBEM, çocuklara etüt sağlıyoruz. 70 bin çocuğa eğitim verdik. Engellilere tekerlekli sandalye veriyorsunuz, seviyorsunuz, ilgi gösteriyorsunuz, öpüyorsunuz ama bu yeterli değil. Bu yüzden engelli bireylerle ilgili komple projelere başladık" dedi.

Engelli ailelerin en büyük derdinin "Ben öldüğüm zaman arkamdan ne yapacak" olduğunu kaydeden Ebru Türel, "O yüzden biz burada çocukları hayata alıştırmaya çalışıyoruz. Kendi günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmesini aynı zamanda öğretmeye çalışıyoruz. Pide atölyemizin, yemek salonumuzun amacı bu. Burada günde 1200 adet yemek çıkıyor. Bunun 220 tanesi bu merkez tarafından kullanılıyor. Geriye kalan ücret karşılığında satılıyor. Bundan elde edilen gelir yine onların eğitiminde kullanılıyor. Yine bura hazırlanan pideler cenaze evlerine gönderiliyor. Biz burada hayalimizi gerçekleştiriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!