Gazeteci Canbolat’a ‘Alman Yurttaş Ödülü’

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Canbolat’a ‘Alman Yurttaş Ödülü’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 10:38

Toplumsal ve sosyal yaşama katkıda bulunanlara verilen ‘Alman Yurttaş Ödülü’nü (Deutscher Bürgerpreis 2016) alanlardan biri de Yerel Hessen Toplum gazetesi sahibi Gazeteci Mehmet Canbolat oldu. Canbolat’a ödül, ‘Hayatı boyunca ürettikleri - Lebenswerk’ kategorisinde verildi.

Haberin Devamı

DIETZENBACH’daki ödül törenine Offenbach Kaymakamı Oliver Quilling, İl Genel Meclisi Başkanı Bernd Abeln ve Sparkasse Langen Seligenstadt Genel Müdürü Klaus Zoufal katıldı. Canbolat’a ödülünü, Oliver Quilling, Bernd Abeln, Langen Belediye Başkanı Frieder Gebhardt, Sparkasse yöneticileri Klaus Zoufal ve Walter Metzger ile birlikte verdi. 

Canbolat’ın çok yönlü gazeteciliğiyle iki toplum arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacak önemli projelerin fikir babası ve uygulayıcısı olduğuna dikkati çeken Metzger, “Mehmet Canbolat, sadece mesleki anlamda değil, aynı zamanda toplumsal ve sosyal yaşamın renklenmesi içinde bir dizi etkinliğe öncülük etmiş ve hatta bunları gönülden isteyerek bugün bile sürdürmektedir. Canbolat, bu ödülü fazlasıyla hak etmiş bir isimdir ve Almanya’daki barış içinde birlikte bir yaşam ekseninde önemli bir kişiliktir” dedi.

Haberin Devamı

Gazeteci Canbolat’a ‘Alman Yurttaş Ödülü’

BU KEZ BEN HABER OLDUM

Almanya’da yaklaşık 35 yıldır gazetecilik yapan Mehmet Canbolat da teşekkür konuşmasında şunları söyledi:
“Bugüne değin ülkenin farklı köşelerinde sayısız ödül töreni izledim, haber yaptım, gözlem yorumladım. Ancak hiçbir zaman, benim doğal yaşam biçimim olan çalışmaların, bugün burada onurlandırılacağını hiç düşünmemiştim. Ben her zaman iyi şeyler üreten ve topluma yararlı adımlar atan insanları gazeteci olarak izleyip, onları kamuoyu ile buluşturmayı ilke edinmiş biriyim. Bunu bir görev olarak kabul ederim. Gözlem yaptıkça, bazı insanları fark ederim ve o kişileri öne çıkartırım. Ancak birileri de beni fark etmiş olmalı ki, şimdi ödül alan kişi konumundayım. İnandığım bir şey vardır; ‘Başkaları benim farkıma varmalı’ diyen insanların, öncelikle ve mutlaka, bizzat başkalarının farkında olması gerekir. Bu ödül, bundan sonraki çabalarım için, yeni bir güç kaynağı olacaktır. Böyle bir ödül bana verildi ancak bu onuru, projelerime katkı sunan tüm arkadaşlarımızla paylaşmak istiyorum...”

BAKMADAN GEÇME!