Gazalcı’nın yeni kitabı raflarda

Güncelleme Tarihi:

Gazalcı’nın yeni kitabı raflarda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

CHP eski Denizli Milletvekili ve öğretmen Mustafa Gazalcı’nın Öğretmenin Günlüğünden adlı yeni kitabı kitabı raflardaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Öğretmenlik ve milletvekillği yaptığı yıllarda yaşadığı anılarını kaleme alan Gazalcı kitabında, Sivas’ta köy öğretmenliğiyle başlayarak TBMM’ye uzanan yolculuğunu anlatıyor.

Gazalcı, kitabında; Denizli’de yaşadığı sürgünleri, büyük öğretmen boykotuna katılımını, TÖS ve TÖB-DER mücadelesini, birlikte çalıştığı müdürleri, öğretmenleri, yargılanmasını, geçirdiği soruşturmaları, öğrencileriyle birlikte çıkardığı Biz de Varız gazetesini, valilerle, milli eğitim müdürleriyle yaşadıklarını, hapis günlerini anlatıyor. Anılar içinde eğitimle ilgili görüşlerine de yer veren Gazalcı’nın kitabında tarihi belge niteliğinde döneme ait çok sayıda fotoğraf da bulunuyor. Kitap, bu özelliğiyle bir dönemin öğretmen örgütçülüğü mücadelesini ve eğitimi tarihini de yansıtıyor.

Haberin Devamı

Adnan Binyazar’ın önsözüyle başlayan ve 13 bölümden oluşan kitap, Türkan Saylan’ın ve bir öğrencisinin Mustafa Gazalcı’ya yazdığı mektuplarla son buluyor. Gazalcı yeni kitabının, öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin, eğitime ve siyasete ilgi duyan herkesin ilgisini çekmesini hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!