Gaz gitti iş bitti

Güncelleme Tarihi:

Gaz gitti iş bitti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 16:37

Egzoz, kaporta ve radyatör gibi işlerin kaynağında kullanılan asetilen gazının bir aydır tedarik edilememesi sanayi esnafını zora soktu. İş yapamayan esnaf, “Hem biz hem de araç sahipleri mağdur oldu. Krizin çözülmesini bekliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Sanayide kullanılan asetilen gazının hammadde sıkıntısı nedeniyle bir aydır tedarik edilememesi Başkent’teki oto sanayilerinde, krize neden oldu. Bir aydır gaz sıkıntısı yaşadıklarını belirten esnaf, yetkililere çağrı yaparak sorunun çözülmesini istedi. Gaz krizi nedeniyle dükkanını kapatanların olduğunu belirten bir esnaf şöyle konuştu:
“42 yıldır egzoz işi yapıyorum. İlk defa böyle bir şey ile karşılaştım. Bir aydır asetilen alamıyoruz. Firmalara telefon açıyoruz, ‘Bir hafta içinde gelecek’ diyorlar ama net bir tarih yok. Ne kadar doğru bilemiyoruz ama fabrika kapandı deniliyor. Kaynak bizim için el ayak demek. Kaynak olmayınca iş de yok. Asetilen gazı olmadığı için dükkanını kapatıp giden arkadaşlarımız oldu. Önceden elinde gazı olanlar biraz daha şanslı. Onlar da, ‘Bitince ne yapacağız’ diye soruyorlar. 

Haberin Devamı

EGZOZ VE KAPORTACILAR PERİŞAN

Bizim gibi olmayanların durumu daha kötü ustası çırağı hepimiz şu anda iş olmadığı için bekliyoruz. Müşteri arabasını getiriyor, yapamıyoruz, geri gönderiyoruz. Sadece biz de değil bu gazı kullanan tüm esnafda bu durum böyle. Özellikle egzoz ve kaportacılar perişan durumda. Hem biz hem araç sahipleri mağdur oldu. Krizin çözülmesini bekliyoruz. Yetkililer girişimde bulunursa memnun olacağız.”

ALTERNATİF KARPİT

Asetilen bulamadıkları için asetilen gazı çıkaran karpit isimli kimyasalı kullandıklarını belirten bir sanayi esnafı isi şunları söyledi:
“Esnaf olarak her gün işe başlarken birbirimize asetileni bulursanız birbirimize haber verelim diyerek sözleşiyoruz. Asetilen olmadığı için karpit kullanmaya başladık. Onun da kilosu 3,5 liraydı şimdi 10 liraya kadar yükseldi.”

FİRMALAR HAMMADE KRİZİNİ DOĞRULADI

Sektöre özel gaz sağlayan firma yetkilileri de asetilen gazı krizini doğrulayarak gazın yavaş yavaş piyasaya dağıtılmaya başladığını açıkladı. Krizin hammadde sıkıntısından kaynaklandığını doğrulayan bir firma yetkilisi, “Başka illerde de aynı sıkıntı oldu. Hammadde genelde Antalya’dan sağlanıyor. Hammaddesi olan karpit yurt dışına gönderilince iç piyasada sıkıntı oldu. Geçen hafta sıkıntı daha fazlaydı. Şimdi Ankara’ya dağıtıldı. Bazı bayilerde olmayabilir. Onlara da yavaş yavaş gelecektir” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!