Gastrik Bypass ameliyatı ile obezite tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Gastrik Bypass ameliyatı ile obezite tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 09:05

Gastrik Bypass ameliyatı, morbid obez hastalarının tedavisinde kullanılan cerrahi tekniklerden biridir. Obezite tedavisinde diyetisyen eşliğinde diyet ve egzersiz yapılmasına rağmen vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan ve morbid obez olarak tanımlanan hastalara uygulanan cerrahi tekniklerin başında Laparoskopik Gastrik Bypass ameliyatı gelir.

Haberin Devamı

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kamil Gülpınar, Gastrik Bypass ameliyatı ile obezite tedavisi hakkında bilgi verdi.

 

DİYET VE EGZERSİZ ÇABALARI SONUÇ VERMEDİYSE...

Laparoskopik Gastrik Bypass ameliyatı olmadan önce hastaların aşırı kilolarından kurtulmak için en az üç kez diyetisyen ve spor hocası eşliğinde tedavi görmüş olması gerekir. Tüm bunlara rağmen hasta kilo vermeyi başaramadıysa ve verdiği kiloları hızla geri alıyorsa genel cerrahiye başvurması gerekir. Ayrıca aşırı kilolu olmanın yanı sıra tansiyon ve şeker hastalığı gibi başka tıbbi hastalıkların da görülmeye başlanmış olması gerekir. Laparoskopik Gastrik Bypass ameliyatı obezite tedavisinde etkili ve güvenilir operasyonlardan biridir.

 

Haberin Devamı

Gastrik Bypass ameliyatı ile obezite tedavisi

 

LAPAROSKOPİK GASTRİK BYPASS AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Laparoskopik Gastrik Bypass ameliyatı, hem hacim kısıtlayıcı hem de emilim bozucu bir ameliyattır. Bu ameliyatla kişilerin yedikleri yemek miktarı kısıtlanır ve yenilen gıdaların emilimi azaltılır. Cerrahi olarak oluşturulan poş olarak adlandırılan yeni mide, eski mide hacminin üçte birlik bir kısmı kadar olur. Yeni oluşturulan bu mide sayesinde kişi daha az gıda ile çabucak doyabilmektedir. Küçük bir mide poşu ile elde edilen kısıtlama ve besinlerin daha az emilimi ile malabsorbisyon etkileri sayesinde kilo verilmesini sağlar. Laparoskopik Gastrik Bypass ameliyatı kapalı teknik ile gerçekleştirilir, iyileşme süreci kısa ve zahmetsizdir.

 

Gastrik Bypass ameliyatı ile obezite tedavisi

 

AMELİYAT SONRASINDAKİ SÜREÇ NASIL OLUR?

Ameliyatın ardından hasta adım adım kilo vermeye başlar. Obezite cerrahisi ile birlikte görülen yüksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi diğer hastalıkların tedavisi de başlatılmalıdır. Operasyonun ardından hasta fazla kilolarının %50-80’inin verirken şeker hastalığında % 80, yüksek tansiyon hastalığından % 70 oranında iyileşme sağlanır. Operasyondan sonra diyetine uyması ve yeni beslenme alışkanlıklarına geçmesi önemlidir.

 

Haberin Devamı

Gastrik Bypass ameliyatı ile obezite tedavisi

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz. 

BAKMADAN GEÇME!