Galeriyi renklendiren sergi

Güncelleme Tarihi:

Galeriyi renklendiren sergi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2018 11:59

Galeriyi renklendiren sergi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ressamlar Nazife Aras ile Rezzan Koyuncuoğlu, son bir yıl içerisinde ürettikleri yağlıboya ve suluboya çalışmalardan oluşan resimlerini sergiledi.

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılış kurdelesini, sergi sahipleri Nazife Aras- Rezzan Koyuncuoğlu, davetlilerin alkışları eşliğinde birlikte kesti.

Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü mezunu olan Nazife Aras, çocukluğundan beri resim yaptığını, ünlü ressamlardan özel dersler aldığını, bazı atölyelerin çalışmalarına katıldığını, Döşemealtı ilçesinde de kendisine ait bir sanat atölyesi açtığını hatırlattı. Aras, "Resimlerimi kendime özgü tekniklerimle üretirken, tutkumun peşinden hep daha iyiye, daha güzele doğru gitme çabası gösteriyorum. Son yıllarda suluboya resim üzerinde çalışıyorum" dedi.

İstanbul Suluboya Topluluğu'nca düzenlenen resim yarışmasında ilk ödülüne kavuşan Sosyolog Rezzan Koyuncuoğlu'nun da bir resmi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca 2015 yılında yayımlanan 'Sevgi Bir Kuş' adlı dergiye kapak resmi oldu. Yut dışında uzun yıllar kalan ve resim eğitimi alan Koyuncuoğlu, "Resim dünyasının içerisinde mutlu, huzurlu bir yaşam sürüyorum. Üretimlerimi yağlıboya, akrilik boya ve suluboya teknikleriyle yapıyorum. Son bir yılda tarifsel figürleri tuvallerime yansıtıyorum" diye konuştu.

Galeriyi, farklı konularda ve tekniklerde ürettikleri eserleriyle renklendiren Nazife Aras- Rezzan Koyuncuoğlu ikilisinin resim sergisi 15 Mart Perşembe gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!