Galericiler yargıya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Galericiler yargıya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 16:27

Ankara Oto Galericileri Derneği,(ANODER) Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda ikinci el otomobil alım satımı yapan galerilerin 1 Mart 2016 tarihine kadar şehir dışına taşınması kararını, düzenlediği toplantıda değerlendirdi.

Haberin Devamı

Bin civarında galericinin katılımı ile Tarihi Ankara Evi’ndeki toplantıda konuşan ANODER Başkanı İlkay Kalkan, yürütmenin durdurulması için İdare Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti. Meclis kararının yatırımcı yararına olduğunu savunan Kalkan özetle şunları söyledi:

‘İKİNCİ SİTEYİ KURACAĞIZ’

“Karar; Ankaralının, esnafın ve kamunun yararına değil. Galericiler Kooperatifi olarak TOKİ’den uygun fiyata satın alınıp inşa edilen bölge, galericilere kooperatif vasıtası ile maliyetine teslim edilmesi gerekirken, amacı dışına çıkılarak yatırımcılara pazarlanmıştır. Oto Galericiler Sitesi, Ankara’nın tamamına cevap verebilecek kapasitede değildir. Dükkan alamayan ya da kiralamayan galerici esnafının oluşturduğu ve şu anda 500 civarındaki üyesi ile ikinci bir galericiler sitesini yapmak için hazır olan ANODER bu durumun ispatıdır. Çözüm, Gölbaşı gibi bir artere ikinci bir galericiler sitesinin yapılmasıdır. ANOKOOP olarak Gölbaşı’nın projesini hazırladık. Lakin ikinci galericiler sitesini oluşturmak için yeterli zaman yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!