MSÜ mezunları ne iş yapıyor? Milli Savunma Üniversitesi mezunları iş alanları ve meslekleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

MSÜ mezunları ne iş yapıyor Milli Savunma Üniversitesi mezunları iş alanları ve meslekleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2023 16:28

MSÜ sınavına katılan binlerce aday, 2 ve 4 yıllık okullardan mezun olduktan sonra Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak hangi kurum ve kuruluşlarda görev alabileceğini merak ediyor. Sınav puanlarına göre bölüm tercih etmeye hazırlanan adaylar, iş alanları ve meslekleri araştırmaya başladı. Adaylar sınavdan elde ettikleri sayısal, sözel, eşit ağırlık ve genel puan türüne göre harp okullarını veya astsubay meslek yüksekokullarını tercih edecek. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin eğitim süreci başlayacak. MSÜ sınavına katılanlar Milli Savunma Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra hangi meslekleri yapabileceklerini merak ediyor. Peki 2023 MSÜ’den mezun olunca ne iş yapılır? İşte, detaylar

Haberin Devamı

Milli Savunma Üniversitesi’nde 4 yıllık Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu, Deniz Harp okulu bölümleri bulunmaktadır. 2 yıllık ön lisans bölümlerinde ise Kara, Deniz, Hava ve Bando Meslek Yüksekokulu’nda öğrenciler eğitim alır. Öğrencilerin eğitim aldıkları alanlara göre mezun olduklarında yapacakları meslekler değişkenlik göstermektedir. Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sayfasında öğrencilerin mezun olduktan sonra çalışabilecekleri iş alanları ve diğer bilgilere yer verilmiştir. İşte, Astsubay meslek yüksekokulu ve harp okullarından mezun olan öğrencilerin yapabilecekleri meslekler…

KARA HARP OKULU

Kara Harp Okulunda; Piyade, Tank, Topçu, Hava Savunma, Kara Havacılık, İstihkâm, Muhabere, Ulaştırma, İkmal, Bakım, Personel, Maliye, Harita sınıflarından subay yetiştirilmektedir. Kara Havacılık sınıfındaki öğrenciler helikopter ve uçak pilotu olmaktadırlar. Harbiyelilerin bütün ihtiyaçları (yeme, yatma, giyim, harçlık, eğitim-öğretim, vb.) devlet tarafından karşılanmaktadır.

Haberin Devamı

Kara Harp Okulunda, Subay Diplomasının yanı sıra; Mühendislik (Endüstri ve Sistem, Elektronik, Makine, İnşaat, Bilgisayar, Harita), İşletme, Kamu Yönetimi, Sosyoloji ve Uluslararası İlişkiler lisans programlarında ulusal ve uluslararası denkliği/geçerliliği olan lisans diploması da verilmektedir.

DENİZ HARP OKULU

Deniz Harp Okulu mezunu deniz subayları; Türk Deniz Kuvvetlerinin suüstü gemileri, denizaltıları, uçakları, helikopterleri, Sualtı Taarruz (SAT)/Sualtı Savunma (SAS), 1'inci sınıf dalgıç, deniz istihkâm, deniz piyade ve diğer kıyı birliklerinde görev yapmaktadır. Deniz Harp Okulunda pilot olmaya istekli öğrencilere gerekli şartları taşıdığı takdirde Deniz Kuvvetlerinin helikopter ve uçaklarında pilot olma imkânı da sunulmaktadır.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, subay diplomasının yanında, okumuş oldukları bölüme istinaden lisans düzeyinde endüstri, makine, gemi inşa, elektrik elektronik, bilgisayar mühendisliği diploması verilmektedir.

HAVA HARP OKULU

Hava Harp Okulunda; Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği dallarında lisans düzeyinde akademik eğitim, askeri eğitim ve özendirici uçuş eğitimi verilmektedir.

Haberin Devamı

Hava Harp Okulu eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan Harbiyeliler lisans diplomasına sahip pilot adayı teğmenler olarak mezun olmaktadır.
Sınıf eğitimlerini tamamlayan teğmenler pilot veya yer sınıfı subaylar olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yapmaktadır.

 KARA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Balıkesir ilinde bulunmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu sınıf ve miktarda astsubay yetiştiren parasız yatılı bir askerî yükseköğretim kurumudur. Eğitim öğretim faaliyetleri süresince öğrencilerin ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Başarılı olan öğrenciler eğitim öğretim görmüş olduğu ilgili programın ön lisans diploması, Astsubay Diploması ve yurt dışında (AB ülkelerinde) geçerliliği olan Diploma Eki ile birlikte astsubay çavuş olarak mezun edilmekte ve sınıf okulu eğitimi sonrasında atamaları yapılmaktadır.

Haberin Devamı

DENİZ ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu mezunu deniz astsubayları; Türk Deniz Kuvvetlerinin denizaltıları, suüstü gemileri, uçakları, helikopterleri, Sualtı Taarruz (SAT)/ Sualtı Savunma (SAS), deniz istihkâm, deniz piyade ve diğer kıyı birliklerinde görev yapmaktadır.

HAVA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULU

Hava Astsubay Meslek Yüksekokulunda; Uçak Teknolojileri (Mekanik ve Avyonik), Otomotiv Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Haberleşme, Bilgisayar Programcılığı, İnşaat Teknolojisi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Lojistik, Güvenlik ve Koruma ile Hava Trafik programlarında, gelişmiş laboratuvar imkânlarıyla, iki yıl süreli ön lisans eğitimi ile birlikte, eğitim esnasında yoğun İngilizce dil eğitimi verilmektedir.

Haberin Devamı

İki yıllık eğitim-öğretim süresince, öğrencilerin tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. Başarılı olan öğrenciler eğitim öğretim görmüş olduğu programa ait ön lisans diploması, astsubay diploması ve yurt dışında geçerliliği olan bir diploma eki ile birlikte astsubay çavuş olarak mezun edilmekte ve sınıf okulu eğitimi sonrasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı birliklerine atamaları yapılmaktadır.