Furkan Derneği'nden konferans iptaline tepki

Güncelleme Tarihi:

Furkan Derneğinden konferans iptaline tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 15:09

Furkan Derneği'nden konferans iptaline tepki

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - FURKAN Eğitim ve Kültür Hizmet Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Abdullah Ülker, bugün düzenlenecek konferans için ilgili yerlerden gerekli izinleri aldıklarını ancak daha sonra valilik tarafından iptal edildiğini belirterek tepki gösterdi.



Dernek tarafından kadınlara yönelik olarak bugün saat 13.30'da bir otelde düzenlenecek olan İslam'da Hicretin Rolü konulu konferans, Kahramanmaraş Valiliği tarafından iptal edildi. Dernek yönetimi ve üyeleri, kararı protesto etmek için konferansın önünde bir basın toplantısı düzenledi.



Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından bir açıklama yapan Abdullah Ülker, yıllardır engellendiklerini, konferans ve toplantılarına izin verilmediğini söyledi. Bugün de kadınlara yönelik olarak düzenlenecek konferansın iptal edildiğini ifade eden Ülker, şöyle konuştu:



"Bizden o kadar korkuyorlar ki, bizden o kadar çekiniyorlar ki bayanlarımız bile onların yüreğini titretiyor. Bunların içerisinde bir takım karanlık güçler öyle şeyler yapıyorlar ki, önce konferansa izin veriyorlar, müsaade ediyorlar, her türlü izin belgelerini alıyoruz, elimizde hepsi mevcut ama konferansın yapılmasına bir gün ya da birkaç saat kala o konferansı iptal ediyorlar. Bu büyük bir vicdansızlıktır. Neden daha önce izin verdiniz, izin vermeseydiniz o zaman. Bu insanlar 10 gün boyunca gece gündüz çalıştılar, Milyarlarca para döküldü bu konferans etkinliği için. Tevhidi anlatmak için çoluk çocuğunun rızkını böldü verdi bu insanlar. Sizde hiç mi vicdan, insaf yok? Eğer izin vermeyecekseniz başta vermeseydiniz. Neden adına kalleşlik denen bu şeyi yapıyorsunuz?"



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!