Fuarlara destek

Güncelleme Tarihi:

Fuarlara destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 12:14

EKONOMİ Bakanlığı, yurtiçinde düzenlenen ve yabancı katılımcıların ve ziyaretçilerin yoğun olduğu 19 fuarı destek kapsamına aldı. Küresel Tedarik Zincirine Giriş Desteği, E-Ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Desteği, Eximbank Alıcı Kredilerinde Faiz Desteği ve Eximbank Sigorta Tanzim Desteği ihracatçılara yeni getirilen diğer destek türleri oldu.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya, ihracatçılar tarafından en fazla kullanılan devlet desteklerinden birinin fuar desteği olduğunu, fuar desteği talebinde bulunan firmaların başvurularının bürokrasinin uzaması nedeniyle 1 yıl sonra ihracatçının eline geçtiğini, ihracatçılarında bu duruma haklı olarak tepki gösterdiklerini söyledi. Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen, “Devlet Yardımları Bilgilendirme Toplantısı"nda konuşan Kılıçkaya, fuar destekleriyle ilgili yeni değişikliği; “Geç gelen teşvik teşvik değildir. Teşvik zamanında olmalı, bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Süreci hızlandırıyoruz, ihracatçıların daha fazla fuara katılacağı, fuar desteklerinde radikal bir adım atıyoruz. Ekonomi Bakanlığı olarak önceden fuarlar ile ilgili metrekare destek tutarı belirleyeceğiz. Bakanlık gözlemcilerinin raporlarıyla firmanın fuara kaç metrekare ile katıldığı tespit edilecek ve ihracatçı birlikleri kısa sürede firmamıza fuar desteği ödemesini gerçekleştirecek. Firmaları ve organizatör kuruluşları evrak yükünden kurtaracağız. Yeni uygulama 1 Temmuz 2017 tarihinde yürürlüğe girecek" diye özetledi. İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya, fuar desteklerinde üst limitlerin; genel fuarlar için 50 bin TL, sektörel fuarlar için 75 bin TL ve prestijli fuarlar için ise 250 bin TL olarak güncellendiği bilgisini de paylaştı.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanlığı’nın yeni hayata geçirdiği destek türlerinden biri ise; “Küresel Tedarik Zincirine Giriş Desteği" olacak. Bu desteği almak isteyen firma yeni çalışmaya başlayacağı küresel tedarikçiden bir niyet mektubu getirdiği takdirde, sertifikasyon, belge, yazılım, eğitim, test, yeni makine yatırımı, ekipman alımı, ofis, depo giderlerinde desteklenecek. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Türkiye’nin ihracatının artışında sürekliliği sağlamak ve Türk ihracatçısının rekabetçiliğini geliştirmek için Ekonomi Bakanlığı’nın ihracatçılara sağladığı devlet desteklerinin 2017 yılında 3 milyar TL’ye çıkarılmasından ihracatçıları son derece mutlu ettiğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!