Fuarda 40 milyon liralık iş bağlantısı

Güncelleme Tarihi:

Fuarda 40 milyon liralık iş bağlantısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 12:07

Fuarda 40 milyon liralık iş bağlantısı

Haberin Devamı

UŞAK 3. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nda yeni teknolojiyle buluşan üretici, 40 milyon liralık iş bağlantısına imza attı.

GL Platform tarafından düzenlenen Uşak 3. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı'nda stant açan 146 firma, çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikler ve yem sektöründeki gelişmeleri üreticiyle buluşturdu. 4 gün boyunca ziyaretçi ağırlayan fuarda özellikle traktör, tarım makineleri ve yem sanayi sektörlerine ilgi yoğun oldu. 100'ün üzerinde traktör satışı gerçekleştirken, Uşak'taki oteller de fuar nedeniyle tam doluluk oranlarına ulaştı. Fuarda 40 milyon liralık iş bağlantısı yapıldı.

Uşak'ın tarımda ve sanayide geliştiğini vurgulayan AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Bu şehirde işsizlik oranı, Türkiye ortalamasının çok altında, yüzde 4 civarında. Sadece bu ölçü bile kent ekonomisinin nereden nereye geldiğinin en önemli göstergesidir. Uşak, diğer illere rol model olan bir kent haline geliyor.  Fuarımıza olan ilgi ve burada hem firmaların hem üreticilerin hayata geçirdiği iş bağlantıları da bu girişimcilik ruhunun ve geleceğe güvenle bakmanın sonucudur" dedi.

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise Uşak Fuarı'nın sektörün hem bilgilendirme hem de ticaret platformu haline geldiğine dikkat çekti.

Fuara katılan firmalardan Tümosan'ın bayisi Vedat Öztürk fuar hedeflerini yakaladıklarını söyleyerek 40 traktör satışının yapıldığını kaydetti. Koç Otomotiv yetkilisi Hakan Koç ise fuar alanının daha geniş olmasını istediklerini söyledi. Koç da 11 traktör satışı gerçekleştirdiklerini belirtti. Aydın Traktör Yetkilisi İsa Aydın da satış hedeflerine ulaştıklarını vurgulayarak, çiftçilerin arazi parsellerinin küçüklüğü nedeniyle küçük traktöre yöneldiklerini söyledi.

UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!