Fransız çiçekçiler Ödemiş'te

Güncelleme Tarihi:

Fransız çiçekçiler Ödemişte
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 16:09

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ne gelen Fransız çiçek üreticileri buradaki çiçek üreticileri ile işbirliği yapma kararı aldı.

Haberin Devamı


Fransa'nın Loire bölgesinde çiçekçilik yapan Fransız üreticiler, İstanbul, Sakarya, Yalova ve Bayındır'ın ardından 3 günlüğüne Ödemiş'i ziyaret etti. Loire bölgesi Süs Bitkileri Başkanı Gino Boimorin ve Ziraat Odası Başkanı Aureile Cesbron ile birlikte gelen Fransa'daki 13 firma temsilcisi, Ödemiş'teki Talya Fidancılık tesislerinde Bitki Uzmanı Aydın Dinçaslan tarafından ağırlandı. Toplantıya Ödemiş Süs Bir Başkanı Hüseyin Cabbar ve Ödemiş'te üretim yapan çiçek firması sahipleri katıldı.
Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Cabbar, birlik olarak 175 üyeleri bulunduğunu belirterek üretici sayısının daha fazla olduğuna dikkat çekti. 50 üyeli bir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurduklarını söyleyen Cabbar, talebe göre iç piyasa için üretim yaptıklarını ve ihracatla ilgilendiklerini kaydetti. Cabbar şöyle konuştu:
"Ödemiş Türkiye'nin çalı grubu üretiminde yüzde 35'lik bir paya sahip. Üretici bazında önemli bir potansiyeli var. Aile işletmelerimiz ağırlıkta. Genelde komşu ülkelere ve Asya ülkelerine ihracat yapılıyor. Bugün birkaç TIR ile Irak'a fidan gönderildi. İşbirliği konularında gelecekte çalışmalarımız olabilir. Biz gelişmelere açığız."
Loire Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Browaeys ise 20 yıl önce geldiği Türkiye'de ekonomik gelişme ve hızlı bir büyümeyle karşılaştıklarını söyleyerek, "Birlikte yapabileceklerimizle ilgili çalışacağız. İletişim konusunda sıkıntımız var ama beraber çalışacağımız ortamların oluşacağını düşünüyoruz. Sakarya, Yalova, Bayındır ve Ödemiş'teki üretim tesisleri ve buradaki işletmeler, birlik ve kooperatif başkanları ile işbirliği yapabileceğimiz konuları ele aldık. Türkiye ile işbirliğini geliştirerek yeni ürünler ve teknik destek sağlamak için daha sık gelmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!