Fransa'da yaşanan olay Türkiye'de olay oldu

Güncelleme Tarihi:

Fransada yaşanan olay Türkiyede olay oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 19:43

Lyon'un Brezilyalı sağ beki Rafael, geçen sezon başında yaşadığı sakatlık sebebiyle takımını uzun bir süre yalnız bırakmıştı. 26 yaşındaki futbolcu yaşadığı sakatlık sonrası yaptığı bir açıklamayla Fransa'da günün en çok konuşulan ismi oldu.

Haberin Devamı

Lyon'un geçtiğimiz sezon başında Manchester United'dan transfer ettiği Rafael, bu sezon 11 resmi maçta forma giydi.
2015-2016 sezonunun başında yaşadığı sakatlık sebebiyle takımından uzun bir süre uzak kalan Rafael da Silva bu dönem için kazandığı parayı kabul etmedi. Fransız basınının ortaya çıkardığı habere göre Rafael, bu paranın kimsesiz çocuklar için kullanılmasını istedi. Ancak yasal olarak böyle bir durumun mümkün olmaması yüzünden Brezilyalı futbolcu aldığı parayı kendisinin üzerinden kimsesiz çocuklara yardım kuruluşlarına ulaştırdı.
Fransız basınına konuyla ilgili kısa bir demeç veren Rafael 'futbol oynadığım için para alıyorum. Yaşadığım sakatlık sebebiyle uzun süre oynayamadım. Çocukları da çok seviyorum. Böyle bir karar aldım ve bu bana kendimi çok iyi hissettirdi' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Rafael'in Fransa'da yapmış olduğu bu açıklamalar Türkiye'de ise olay oldu. Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Hamit Altıntop'un aynı sebepten dolayı kazandığı paralara vurgu yapan sarı kırmızılı bazı taraftarlar Lyon'un Brezilyalı futbolcusuna dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!