Fransa tarihinde güzel bir sayfa açıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Fransa tarihinde güzel bir sayfa açıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2006 00:00

Fransa’da Sosyalist Parti dün yerli ve yabancı 1500 davetlinin doldurduğu Paris Mutualite Kongre salonunda Segolene Royal’ın cumhurbaşkanı adaylığını resmileştirdi. Elsysee Sarayı için salı günü kampanyasını başlatacağını açıklayan Royal "Fransa tarihinin güzel bir sayfasını açıyoruz" dedi.

Kongrede önce parti içinde yapılan oylama sonucu cumhurbaşkanlığı aday adaylarının aldıkları oylar açıklandı. Royal’in yüzde 60.62, Dominique Strauss Kahn’ın yüzde 20.83 ve Laurent Fabius’ün de yüzde 18.54 oy aldığı açıklanarak bu sonuçlar ışığında cumhurbaşkanı adayının resmen Segolene Royal olduğu belirtildi. Büyük alkışlar arasında konuşmaya davet edilen Royal, "Ülkemizde 2007 zaferine kadar büyümeyi bekleyen bir dalga gibi solda yeni bir umut doğdu. Bugün Sosyalistler için, sol için güzel bir gün ama bizim için asıl en güzel gün yeni Fransa Cumhurbaşkanı’nın kesinleşeceği 6 Mayıs günü olacak" dedi.

Fransa’da iki turlu olarak nisan ve mayıs aylarında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Royal’in rakibinin, sağın muhtemel cumhurbaşkanı adayı Nicolas Sarkozy olması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!