Frankfurt Havalimanı’na yeni terminal

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Havalimanı’na yeni terminal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 15:15

Almanya'da yaşayanlara müjde. Almanya'nın en büyük havalimanı Frankfurt’ta, yeni terminalin temel atma töreni büyük bir katılım ile gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Hessen Başbakanı Volker Bouffier, Frankfurt Şehri Mali İşler Sorumlusu Uwe Becker, Fraport AG Yönetim Kurul Başkanı Karlheinz Weimar'ın yanı sıra 200'e yakın davetlinin katılımıyla Terminal 3'ün temel atma töreni önceki gün gerçekleştirildi. Ancak terminalin inşasına karşı çıkan Yeşiller üyesi ve Hessen Çevre Bakanı Tarek Al-Vezir törene katılmayı reddetti.

Frankfurt Havalimanı’na yeni terminal


Fraport AG'nin 2,5 milyar Euro'dan 3 milyara Euro'ya kadar olan büyük yatırımın bölgeye katma değer oluşturduğunu altını çizen Hessen Başbakanı Bouffier "Frankfurt Havalimanı, hayati ekonomik bir motor olarak hizmet vermeye devam edecektir" dedi.

Bouffier, Hessen Hükümeti'nin Almanya'nın en büyük ve en önemli havaalanına yardım etmeye kararlı olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Frankfurt Havalimanı’na yeni terminal



Yerel çevre grupları Terminal 3'ün inşasına trafik, hava ve ses kirliliğinin artışıyla bölgede yaşayan insanların sağlığına zarar vereceği sebebiyle yıllardır karşı çıkıyor.

Frankfurt Havalimanı’na yeni terminal



Yeterince gürültülü olduğunu savunun karşıt gruplar havaalanını fazla genişletilmesinin gereksiz olduğu görüşünde. 64 milyon yolcu kapasitesine sahip Fraport AG, geçen sene rekor seviye olan 59,6 milyon yolcuyu ağırlamıştı.

Frankfurt Havalimanı’na yeni terminal


Önümüzdeki beş sene içerisinde ise Terminal 1 ve 2'nin artan yolcu sayısını kaldıramayacak duruma geleceği öngörülüyor. O zamana kadar Almanya'nın uluslararası havaalanında yolcu sayısı 68 milyondan 73 milyona kadar artacağı tahmin ediliyor. Bu ihtiyacı karşılaması beklenen Terminal 3, 14 milyon ile 25 milyon arası yolcuyu ağırlayabilecek. Yaklaşık 19 futbol sahasına denk gelecek terminalin 2022 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!