Frankfurt anayasa referandumuna hazır

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt anayasa referandumuna hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 10:41

Hürriyet’in Mörfelden-Walldorf’taki tesislerini ziyaret eden Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, yaklaşan referandumdaki oy kullanma hazırlıkları ile ilgili bilgiler verdi. Başkonsolos Karartı, Frankfurt’ta tüm hazırlıkları tamamladıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de 16 Nisan yapılacak referandum için, seçmen kütüklerine yurt dışında kayıtlı vatandaşların oy verme işlemleri 27 Mart Pazartesi günü sabah 09.00’da başlayacağını, 9 Nisan’da son bulacağını hatırlatan Başkonsolos Burak Karartı, bu süreçte başkonsolosluk işlemlerinin de her zamanki gibi yürüyeceğini belirtti.

Başkonsolos Karartı, Frankfurt Başkonsolosluğu’nda yapılacak oy verme işlemleri ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Başkonsolosluğumuzda, hafta içinde 8, hafta sonunda 10 sandıkta sabah 09.00’dan akşam 21.00’e dek oy verilebilecek. Başkonsolosluğumuza kayıtlı 140 bin seçmen var. Son seçimde 57 bin seçmen başkonsolosluğumuzda oy kullanmıştı.”

İSTEDİĞİNİZ YERDE OY VERİN
“Referandumda yurt dışı tek seçim bölgesi olarak kabul edildiğinden, yurt dışı seçmen kaydı olan herkes istediği konsoloslukta oy kullanabilecek. Bu yüzden, bu yıl daha fazla vatandaşımızın sandığa geleceğini tahmin ediyoruz. Bölgemizdeki siyasi parti temsilcilerini toplayarak, oy verme işleminin aksaksız yürümesi için bilgi alışverişinde bulunduk. Her seçimde olduğu gibi, referandumda da parti müşahidleri sandık başında kontrol görevini yapacak. Vatandaşlarımızdan ricamız, kuyruklarda beklememek için oylarını son günlere bırakmamaları. Ayrıca, gün içinde de oy verme işleminin biteceği son dakikalarda değil, daha erken saatte gelmeleri. “

Haberin Devamı

Frankfurt anayasa referandumuna hazır

HÜRRİYET TESİSLERİNİ GEZDİ

Hürriyet Avrupa baskılarının tarihi gelişimi ile ilgili olarak Doğan Media İnternational Genel Müdürü Sevda Boduroğlu’ndan bilgi alan Başkonsolos Karartı, Almanya’ya işgücü göçünün 50. Yılı nedeniyle hazırlanan ve göçün hikayesini yansıtan Hürriyet Gazetesi’nin birinci sayfalarından oluşan afiş sergisini de inceledi. Hürriyet’in baskı tesislerini gezen Başkonsolos Karartı, Tesis Müdürü Önder Çerik’ten teknik donanım ve basılan uluslararası gazetelerle ilgili bilgi aldı.

BAKMADAN GEÇME!