Fotosafari’de jüri üyeleri zorlandı

Güncelleme Tarihi:

Fotosafari’de jüri üyeleri zorlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2012 22:14

9. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği kapsamında düzenlenen ödüllü Mogan Safari Gölbaşı Fotoğraf Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

Haberin Devamı

GÖLBAŞI Belediyesi tarafından 9. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği kapsamında düzenlenen ödüllü Mogan Safari Gölbaşı Fotoğraf Yarışması’nın finalistleri belli oldu. 97 amatör fotoğraf sanatçısının toplam 294 fotoğrafı seçici kurul tarafından değerlendirildi. Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde yapılan değerlendirme toplantısında seçici kurul üyeleri Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Foto Muhabirleri Derneği Başkan Vekili Ümit Kozan, Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Müdür Yardımcısı Fırat Yurdakul, Fotoğraf Sanatçısı Hamit Yalçın, Fotoğraf Sanatçısı Barış Koca ve Hürriyet Gazetesi Foto Muhabiri Oğuz Demir en güzel fotoğrafları seçmek için üç saat boyunca uğraş verdi.

Beş turda eleme

Jüri birinci turda 294 fotoğraftan 194’ünü eledi ve ikinci tura 100 fotoğraf ile girildi. İkinci turda jüri, 36 fotoğrafı daha eleyerek 64 fotoğraf ile üçüncü tura geçildi. Dördüncü tura 45 fotoğraf kalırken son turda 38 fotoğraf arasından seçim yapıldı. Bu turda jüri heyeti kapalı oylama yaparak beğendikleri fotoğrafları kağıtlara yazdı. Jüri heyetinden 6 oy alan 249 numaralı fotoğraf birinci, 5 oy alan 73 numaralı fotoğraf ikinci, 4 oy alan 113 numaralı fotoğraf da üçüncü oldu. İkişer oy alan 250, 57 ve 231 numaralı fotoğraflar ise mansiyon aldılar.

Haberin Devamı

Ödüller pazar günü

Yarışma sonucunda birinci olan fotoğrafa 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL, mansiyon alan 3 fotoğrafın sahiplerine de 5 yüz’er TL para ödülü verilecek. Yarışma sonuçları ve ödüller, 24 Haziran Pazar günü saat 20.40’da şenlik alanında düzenlenecek törende açıklanacak.

Jüriye teşekkür

Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan ve Gölbaşı eski Esnaf Odası Başkanı Hulusi Gürpınar jüri üyelerine emeklerinden ve hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. Jüri üyelerine Gölbaşı hatırası olarak Mogan Bıçak’tan el yapımı bıçak, Gölbaşı’nı anlatan plaket ve Hulusi Gürpınar’ın yazdığı Köyden Kente Gölbaşı isimli kitap hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!