Folkart 'Dünya Saati' için kararacak

Güncelleme Tarihi:

Folkart Dünya Saati için kararacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 16:37

Folkart 'Dünya Saati' için kararacak

Haberin Devamı

FOLKART iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenen, dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri olan Dünya Saati (Earth Hour) için 25 Mart Cumartesi günü 20.30- 21.30 saatleri arasında Folkart Towers'ın cephe aydınlatmasını kapatacak.
Dünyadaki önemli anıtsal yapıların iklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklarını bir saatliğine kapattığı Dünya Saati etkinliği bu yıl 25 Mart'ta gerçekleştirilecek. Dünya Saati, iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenmiş dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri. Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın 25 Mart'ta bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati, 2007 yılında Avustralya'da başladı. Dünya Saati uygulamasına Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) organizasyonuyla kısa sürede 7 kıtada 150'den fazla ülkeye ve 7 binden fazla kente yayıldı. Dünya Saati'ne 2016 yılında Türkiye de dâhil olmak üzere 178 ülke, 7 binden fazla kent ve 2 milyardan fazla insan katıldı.
İklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için dünya çapında binlerce anıtsal yapı bu yıl 25 Mart gecesi 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını bir saatliğine kapatacak. WWF-Türkiye'nin düzenlediği Dünya Saati etkinliğine Türkiye'den Topkapı Sarayı, İzmir Saat Kulesi, Uçhisar Kalesi, Dolmabahçe Sarayı, Kurşunlu Külliyesi, Süleymaniye Cami ve İstanbul Boğazı'ndaki köprüler gibi önemli anıtsal yapılar katılıyor. Dünya Saati'ne katılan kurumlar da aynı saatte önemli binalarının dekoratif aydınlatmalarını kapatıyor.
Bu yıl Dünya Saati'ne ilk kez iki spor kulübü de destek verecek. 25 Mart'ta Beşiktaş JK Vodafone Arena'nın, Galatasaray ise Türk Telekom Arena'nın dış ışıklarını kapatarak iklim değişikliğine dikkat çekecek. Aralarında İstanbul Bilgi, Bilkent, Galatasaray, Gazi, Yeditepe ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin de bulunduğu çok sayıda üniversite de bu yıl Dünya Saati'ne katılarak tüm dünyayla aynı anda binalarını aydınlatan ışıklarını kapatarak, iklim değişikliğini durdurmak için herkesi harekete geçmeye çağıracak.
FOLKART DA KATILIYOR
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Ülkemizde küresel iklim değişikliği konusunu geniş kitlelere ulaştırmayı başaran Dünya Saati etkinliğinde yer alarak biz de üstümüze düşeni yapacağız. 25 Mart Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında Folkart Towers'ın cephe aydınlatmasını kapatacağız" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!