Folkart Academy kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Folkart Academy kuruldu
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 17, 2017 14:05

DÜNYACA ünlü koleksiyonları, Folkart Towers'ın 18. katında kurduğu Türkiye'nin en büyük sanat galerilerinden biri Folkart Gallery'de İzmirli sanatseverlerle buluşturan Folkart, Türkiye'nin ilk akademik tiyatro merkezini hayata geçirdi. Folkart Towers'da kurulan FolkartAcademy, toplam 625 kişiye ücretsiz eğitim verecek.

Haberin Devamı

Tanıtım toplantısında konuşan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, bu alanda desteklerini arttırarak sürdüreceklerini, Anadolu'daki yetenekleri bulup burada tüm masraflarını karşılayacak eğitim vermeyi hedeflediklerini belirterek, "İnanıyorum ki Türkiye'nin Ayhan Işık, Bediha Muhavvit, Kemal Sunal gibi oyuncuları bu merkezde yetişecek. Önümüzdeki yıllarda Güzel Sanatlar Fakültesi bile kurma girişimimiz olacak" dedi. Proje koordinatörlüğünü İzmirli tiyatro sanatçısı Volkan Severcan'ın yaptığı Folkart Academy tanıtım toplantısı Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın yanı sıra tiyatro sanatçıları ve akademisyenlerin katılımıyla yapıldı. Folkart Academy'nin bir inşaat firması tarafından sanat yaşamına kazandıracakları akademik bir yapıya sahip ilk ve tek merkez olduğunu açıklayan Sancak, bununla gurur duyduklarını söyledi. İzmir'in dünya medeniyeti için simgesel bir öneme sahip olduğunu belirten Sancak, "Ülke ekonomisine de ciddi katkı vermesine rağmen İzmir'in kültür ve sanat alanında desteklenmeye ihtiyacı var" dedi. İzmir'in kültür sanat alanında önümüzdeki yıllarda çok daha önce çıkacağına inandıklarını belirten Sancak, "İzmir, Barselona gibi kentlerdeki kültür sanat hareketlerine paralel olarak yakın gelecekte kültür ve sanatın önemli bir kenti olacak. Bu şehirden gelecek bekleyen yatırımcılar da elini taşın altına koymalı. Biz elimizi taşın altına koyduk ve Folkart Academy'i kurduk" diye konuştu. Folkart Academy'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında sanata destek vermek amacıyla kurulduğunu açıklayan Sancak, "Biz İzmir'de iş yapıp kazanırken yine bu kentte sanata destek vermeyi sosyal bir görev olarak görüyoruz. Folkart Gallery'i bunun en önemlilerinden biri. Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisini toplam 40 bin kişi ziyaret etti. Sadece hafta sonu toplam 4 bin kişi ziyaret etti. Bu belki de Türkiye çapında bir rekor" dedi.

Haberin Devamı

2 GÃœNDE 15 BÄ°N BAÅžVURU

Folkart Academy'nin öncelikle tiyatro odaklı eğitimler vereceğini kaydeden Sancak, "Türkiye'nin ve İzmir'in önde gelen akademisyenleri ve hocaları tarafından 625 kişiye ücretsiz eğitim vereceğiz. İnternetten kayıtları almaya başladığımız andan itibaren yaklaşık 2 günde 15 bin kişi tiyatro eğitimine katılmak için başvuruda bulundu. Türkiye'nin en önemli kanalında yayınlanan bir yetenek programına bile ilk gününde 4 bin 500 kişi başvururken bize ilk gün 6 bin kişi başvurdu. Eğer ikinci günün ardından bu başvuruyu kesmeseydik 100 binlere doğru gidecekti" diye konuştu.

Haberin Devamı

HEDEF GÃœZEL SANATLAR FAKÃœLTESÄ°

EÄŸitime katılacak kursiyerlerin belirlenme süreci hakkında da bilgi veren Sancak, toplam 625 kursiyerin 25'inin özel yetenekli kiÅŸilerden seçileceÄŸini aktararak, "BaÅŸvuran 15 bin kiÅŸinin 3 bini bu 25 kiÅŸilik kategoriye girmek için çalışacak. Söz konusu 3 bin adayı 2 gün boyunca sabah 09:00'dan akÅŸam 21:00'e kadar akademisyen ve ustalarımız deÄŸerlendirecek. Åžimdi bu kiÅŸilere kısa bir metin önderdik onu karşımızda oynayacaklar. Ä°kinci aÅŸamada ise sahnede bize oyun sahneleyecekler. Her iki sınavın ardından 2 ayrı sınıf oluÅŸturulacak. Çocuklar için de 6-9 ve 10-14 yaÅŸ gurubuna yönelik yaratıcı drama eÄŸitimleri verilecek. Yaklaşık 400 yetiÅŸkin ise tiyatroya giriÅŸ ve ses eÄŸitimleri alacak. Tüm bu kiÅŸiler Bornova 3. NoterliÄŸi tarafından yapılacak kurayla seçilecek. Ä°nanıyorum ki Türkiye'nin Ayhan Işık, Bediha Muhavvit, Kemal Sunal gibi oyuncuları bu merkezde yetiÅŸecek. Önümüzdeki yıllarda Güzel Sanatlar Fakültesi bile kurma giriÅŸimimiz olacak" dedi.Â

Haberin Devamı

110 KİŞİLİK CEP TİYATRO

Folkart Academy Proje Koordinatörü Volkan Severcan ise, ülkedeki ve İzmir'deki tüm sanatçılar adına Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'a teşekkür etti. Projeyle ilgili bilgi veren Severcan, "Folkart Towers altında yer alan 2 farklı mekan bize tahsis edildi. Yine başka bir alanda 110 kişilik cep tiyatrosu da yapılacak. Folkart buraları isteseydi ticari olarak değerlendirilebilirdi fakat o sanatı tercih etti" dedi. Oyunculuğun yanı sıra yakın bir gelecekte sınavlara yönelik stres kontrolü gibi eğitimlerin de verileceğini söyleyen Severcan, dans ve müziği de eğitimlerin içine alacaklarını belirtti.

USTALARDAN TİYATRO EĞİTİMİ

Haberin Devamı

Folkart Academy'nin Proje Koordinatörlüğünün yanı sıra "Ustalarla Tiyatro Atölyesi" çalışmalarının da Genel Sanat Yönetmenliği'ni yürütecek olan Volkan Severcan, atölye kapsamında Zeyno Gönenç, Ziya Kürküt, Yeşim Alıç, İbrahim Raci Öksüz, Almıla Uluer Atabeyoğlu, Kerem Atabeyoğlu, Gürol Tonbul, Oktay Keresteci usta oyuncular ve uzman isimlerin katılımcılara eğitim vereceğini açıkladı.
Folkart Academy'de İlk etapta 400'ü çocuk, 200'ü yetişkin ve 25'i de, profesyonel seviyede olmak üzere toplam 625 kişiye ücretsiz eğitim verilmesi planlanıyor. Oyunculuğa giriş, nefes ve beden kullanımı, sahne, oyunculuk, yaratıcı drama, doğaçlama, hareket ve dans, makyaj gibi birçok alanda eğitimler verilecek.

Haberin Devamı


KUTU
Folkart Academy'nin eğitmen kadrosu ise şöyle:
6-9 ve 10-14 YAÅž GRUPLARI
Ziya Kürküt (Yaratıcı Drama)
Şule Demirezen (Yaratıcı Drama)
Meltem Yorulmaz (Hareket)
15+ YAÅž GRUPLARI
Volkan Severcan (OyunculuÄŸa GiriÅŸ)
Yeşim Alıç (Nefes ve Beden Kullanımı)
Zeyno Gönenç (Doğaçlama)
İbrahim Raci Öksüz (Sahne)
Kerem AtabeyoÄŸlu (Sahne)
Hülya Savaş (Diksiyon-Şiir Yorumlama-Oyunculuk Teknikleri)
Banu Gökçül (Zihinsel Farkındalık)
Candan Günay Tuna (Dekor ve Kostüm)
Almıla Uluer Atabeyoğlu (Dramatizasyon)
Gürol Tonbul (Sahne)
Oktay Keresteci (Hareket ve Dans)
Murat Kodallı (Ses ve Müzik)
Bora Severcan (Bir Karakter Yaratmak-Reji ve Seslendirme)
İbrahim Sarıtaş (Eleştiri Teknikleri)
Yüksel Aymaz (Sahne Işığı)
Meltem Yorulmaz (Hareket)
Sim Tolga (Makyaj)
Şule Demirezen (Yaratıcı Drama)
Ziya Kürküt (Yaratıcı Drama)
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!