Flamenko besteleri albümle taçlandı

Güncelleme Tarihi:

Flamenko besteleri albümle taçlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2009 00:00

Mavi Siyah Flamenko Topluluğu, ilk albümünü çıkardı. Grubun kurucusu Ceyhun Güneş’in bestelerinden oluşan albümde topluluk bünyesindeki müzisyenler yer alıyor.

Konuk sanatçı olarak Erkan Oğur ve Bilgin Canaz’ı da albüme katan Mavi Siyah, flamenko Türkiye’de pek tanınmasa da, gördükleri ilgiden memnun olduklarını söylüyor. Ankara Flamenko Derneği Başkanı Ceyhun Güneş albüm sürecini Ankara Hürriyet’e anlattı.

Mavi Siyah’ı isim olarak nasıl ve neden seçtiniz?

- Grubu ilk kurduğumda benim aklımda "Ceyhun Güneş Flamenko topluluğu" ismi vardı. Dünyadaki diğer örnekleri gibi. Ancak provalar sırasında yakaladığım o arkadaşlık duygusu profesyonel düşüncenin önüne geçti. O zamanlar isim aramaya başladık. Hüzün barındıran, neşesinde bile bunu hissettiren flamenko müziğini, asil ve gururlu duruşuyla dansçının tamamladığını düşündük. Hüznü mavi, asil duruşu da siyahın sembolize ettiğini düşünerek grubun adına karar verdik.

Kaç yıldır bu topluluk var?

- 2002 yılında dört kişi olarak kuruldu. O zaman iki gitar, perküsyon ve çello vardı. Ancak zaman içerisinde kafamdaki müzik gelişti ve değişti. Aramıza ney ve bas gitar da katıldı. Viyolonsel, albüm kaydından sonra aramızdan ayrıldı. Konserler için dans da eklendi. Yani bu süreçte değişiklikler gösterdi kadromuz.

Albüm, çalışmaların taçlanmasıdır

Faaliyetleriniz nelerdir?


- Elimizden geldiğince konser vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar Anadolu’nun birçok şehrinde konserlerimiz oldu. Onun dışında kişisel olarak da İspanya’da festival ve eğitimlere de katılıyorum. Bununla birlikte burada da eğitim veriyorum. Yani öğrenme süreci hiç bitmeden devam ediyor. Bunun yanında da başkanlığını yaptığım Flamenko Ankara Derneği var. Tabii burada edindiğimiz birliktelikler, müziğimizi paylaşma fırsatı da sağlıyor. Bu dernekle de çok önemli organizasyonlara da imza atıyoruz. Bunlardan en önemlisi, üçüncüsünü düzenleyecek olduğumuz Uluslararası Flamenko Ankara Festivali.

Albümle birlikte topluluğunuzda ve topluluğunuza karşı tavırda neler değişti?

Topluluğumuz içinde değişen bir şey yok. Hala çok eğlenen bir grup olarak devam ediyoruz. Tabi ki motivasyonumuz arttı ve daha hevesli bir şekilde, gelen güzel tepkilere layık olmak için daha çok çalışmaya başladık. Şimdiden ikinci albüm için de planlama aşaması başladı. Gruba karşı sempati ve saygının arttığını düşünüyorum.

1 Temmuz’daVişnelik’te

Yakınlarda bir etkinliğiniz ya da konseriniz var mı?

- Ankara için kesinleşen bir lansman konserimiz var. ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde 1 Temmuz’da gerçekleşecek konserde hem albümümüzü tanıtacağız, hem de sevenlerimizle bir araya geleceğiz. Topluluğumuzla ve etkinliklerimizle ilgili ayrıntılı bilgiyi www.mavisiyah.net sitesinden takip edebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!