GeriSeyahat Fırsatlar-Fikirler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fırsatlar-Fikirler

Fırsatlar-Fikirler

Tarihi otelde yöresel lezzetler

Gaziantep’te tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Şirehan Hotel’in restorasyon çalışmaları tamamlandı. Kısa süre önce hizmet vermeye başlayan otelin bir kral dairesi, on özel odası, beş ayrı toplantı, balo salonu bulunuyor. Ayrıca özellikle düğünler için tercih edilen 2’şer bin metrekareden oluşan iki avlusu var. Şehir içerisindeki her yere yürüme mesafesindeki otelde yöresel yemekler servis ediliyor. 110 oda ve 200 yatak kapasiteli otelde iki kişi gecelik konaklamanın fiyatı 180 TL.(www.sirehanotel.com)

İster çadırda ister gulette konaklayın

Perdue, Fethiye-Faralya’da. Türkiye’de hiç denenmemiş çadır/oda konseptine sahip. Tamamen ahşap platform üzerine kurulmuş, her biri muhteşem manzaraya sahip çadırlarda konaklıyorsunuz. İstediğinizde personel oda temizliği ve servisi için yanınıza geliyor. Şimdi yeni bir uygulaması var. Otelde kalan misafirler farklı bir odaya geçer gibi gulete geçip tatillerine orada devam edebiliyor. Böylece mavi yolculuk yapma şansına sahip oluyorlar. Teknede kaptanın ve aşçının haricinde sadece bir çift ağırlanıyor. İstediğiniz rotaya gidip istediğiniz yemeği pişirtebilir, dilediğiniz yerde konaklayabilirsiniz. İsteyenler tekrar Perdue’ye çıkıp tatillerine kaldıkları yerden devam edebilirler. Gulette tam pansiyon yalnız iki kişi gecelik konaklama fiyatı 400 Euro.  (www.perdue.com.tr)

Kütahya-Brüksel uçuşları başlıyor

Pegasus Hava Yolları’nın, 20 Haziran’dan itibaren Kütahya Zafer Havalimanı’ndan Brüksel uçuşları karşılıklı olarak başlıyor. Kütahya Zafer Havalimanı’ndan Brüksel’e salı, cuma günleri; Brüksel’den Kütahya Zafer Havalimanı’na ise pazartesi, perşembe günleri direkt seferlerle uçulabilecek. Fiyatı vergiler dahil 143 TL’den başlıyor. (www.flypgs.com)

299 Euro’ya Sharm El Sheikh turu

Odeon Tours, 7 Mayıs ile 25 Haziran tarihleri arasında her salı 5 gece konaklamalı Sharm El Sheikh turu düzenliyor. Program kapsamında her şey dahil ya da oda kahvaltı konseptinde konaklanıyor. Katılımcıların isterlerse tur programını takip ettikleri ya da münferit olarak kendi gezilerini planlayabildikleri turun fiyatı 299 Euro’dan başlıyor. (www.odeontatil.com)

Roma turu 529 Euro

Ets Tur, 15 Mayıs kalkışlı 3 gecelik Roma turu düzenliyor. Colosseum, Venedik Meydanı, Vatikan ve San Pietro Bazilikası, İspanyol Merdivenleri, Aşk Çeşmesi, Piazza Venezia gezilecek yerler arasında. Fiyatı 529 Euro’dan başlıyor. (www.etstur.com)

Hem tatil hem yelken eğitimi

İstanbul’daki kariyer hayatını bırakıp, hayallerinin ve en büyük tutkusu yelkenin peşinde Marmaris’e yerleşen tecrübeli yelken hocası Utkan Polat, Yunan adalarında teknede konaklamalı yelken eğitimleri düzenliyor. Marmaris’ten başlayan haftalık program, her gün farklı bir Yunan adasına yelken açarak devam ediyor. Yepyeni dostluklar edinen katılımcılar, gündüzleri denizciliği ve yelkenciliği öğrenirken, akşamları ise adalarda Utkan Polat rehberliğinde keşfedilmemiş salaş Yunan lokantalarında mezelerin ve deniz mahsullerinin tadına bakıyor, Yunanlı dostlarla halay çekiyor, sirtaki dansları yapıyor. Bir haftalık eğitim, konaklama ve ulaşım bedelinin fiyatı yeme içme giderleri hariç kişi başı 550 Euro’dan başlıyor. (www.turuncusailing.com)

Batum Ayder Uzungöl turu

Anı Tur, her cuma sabahı hareket eden, 2 gece 3 gün süren Batum, Ayder, Uzungöl turu düzenliyor. Uçakla yapılacak turun fiyatı 600 TL’den başlıyor. (www.anitur.com.tr)

THY, Friedrichshafen seferlerine başlıyor

Türk Hava Yolları, Almanya’nın Friedrichshafen kentine 2 Mayıs’tan itibaren sefer başlatacak.
İstanbul’dan Friedrichshafen’e salı, perşembe, cuma ve cumartesi günleri karşılıklı gerçekleştirilecek seferlerin biletleri, tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 99 Euro’dan başlayan fiyatlarla alınabiliyor. (AA)

False