Fırat'a Ağıt dünya turuna çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Fırata Ağıt dünya turuna çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Varna Uluslararası Balkan Bale Festivali'nde 17 Temmuz'da ilk kez sahnelenen Fırat'a Ağıt adlı ilk Türk Müziği Balesi, Türkiye ve dünya turnesine çıkıyor. Unesco Bale İhtisas Komitesi Başkanı Merih Çimenciler'in koreografisini yaptığı eserde, İstanbul Devlet Balesi dansçıları Hülya Aksular ve Oktay Keresteci rol alıyor.

Baleyle geleneksel Türk müziğini birleştiren Fırat'a Ağıt balesi, koyun çıngıraklarıyla başlıyor, Urfa Erkekler Fasıl'ın ardından Erkan Oğur'un seslendirdiği Fırat Ağıtı'yla sona eriyor. Otantik müzikle modern dansın bileşimi olan Fırat'a Ağıt'ta, ilk kez bir bale eserinde Türkçe söz ve vurmalı çalgılar ile ney kullanıldı.

Türkiye'nin ilk defa katıldığı bir bale festivalinde büyük ilgi odağı olduğunu belirten Merih Çimenciler, ‘‘Fırat'a Ağıt, Varna'da büyük sükse yaptı. Bulgaristan basını Türkiye temsilcilerinden övgüyle bahsetti. Almanya, İngiltere ve Amerika'dan organizatörler, ülkelerinde turne yapmamızı teklif ettiler. Sponsorların katkılarıyla önce Türkiye, ardından dünya turnesine çıkacağız'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!