Fırat Kalkanı Harekatı'nda 50'nci gün

Güncelleme Tarihi:

Fırat Kalkanı Harekatında 50nci gün
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 12:39

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 50'nci gün

Haberin Devamı

KİLİS, (DHA) - TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 50'nci gününde 47 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirilirken, ÖSO'nun 8 askeri yaşamını yitirdi, 22'si de yaralandı. Harekatta terör örgütü IŞİD'in 96 hedefi ise karadan ve havandan bombalanarak imha edildi.
'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 50'nci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin atış desteğinde bulunduğu ÖSO askerleri, Azaz doğusunda yer alan Kafrah, Suran, İhtimalat ve Duvaybik'in alınması için başlatılan taarruzda, terör örgütü IŞİD'in direnişi nedeniyle ilerleme sağlayamadı. 47 IŞİD'li teröristin öldürüldüğü harekatta ÖSO'ya mensup 8 asker yaşamını yitirdi, 22'si de yaralandı. Terör örgütü IŞİD'nin 96 hedefinin karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildiği, 13 el yapımı patlayıcının da imha edildiği harekatın son durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:
"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Azaz doğusunda yer alan Kafrah, Suran, İhtimalat ve Duvaybik'in alınması maksadıyla başlatılan taarruzda, terör örgütü DEAŞ'in güçlü direnişi nedeniyle ilerleme sağlanamamıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 12, Aktarin bölgesine saldırı girişiminde bulunan 7 olmak üzere 19 terör örgütü DAEŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 8 muhalif şehit olmuş, 22 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana kontrol sağlanan 132 meskun mahalde 1100 kilometrekarede güvenliği artırıcı önlemler sürdürülmektedir. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 77 terör örgütü DEAŞ hedefine, fırtına, çok namlulu roketatar ve tank atışlar yapılarak, ÖSO’nun ileri harekatı desteklenmiş, belirlenen hedefler tam isabetle etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, İhtimalat ve Duvaybik’te bulunan 6 hedefe 6 bomba atılmış, terör örgütü DEAŞ unsurlarınca komuta ve kontrol merkezi olarak kullanılan 1, savunma mevzii haline getirilen 4 olmak üzere toplam 5 bina ve 1 keskin nişancı mevzii imha edilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından Kafrah, Duvaybık, Wakah ve Arşak’ta tespit edilen terör örgütü DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 9 hava harekatı sonucunda, 28 terör örgütü DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 1 araç ve 3 bina imha edilmiştir. Terör örgütü DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından, çoğu tuzaklanmış 13 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başlangıcından bugüne kadar 28 mayın ve 1036 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!