Finike BİLSEM sergi açtı

Güncelleme Tarihi:

Finike BİLSEM sergi açtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 15:01

Finike BİLSEM sergi açtı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında robot, bilgisayar, astronomi, fen bilgisi ve İngilizce branşlarında gerçekleştirilen çalışmalar yıl sonu sergisinde sergilendi.

Finike Bilim Sanat Merkezi idaresi, okul binasında yılsonu sergisi açtı. Sergi öncesi 2017-2018 yılında gerçekleştirilen projeler, yarışmalar ve tüm çalışmaların yer aldığı sunum yapıldı. Branş öğretmenlerinin de kendi projelerini anlattığı programda konuşan BİLSEM Müdürü Mehmet Ali Özkan, kurumun elde ettiği dereceleri anlatırken zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Kurumun 15 Nisan 2016 tarihinde hizmete girdiğini anlatan Özkan, Finike Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sağladığı ekonomik katkılarla kurumun hazır hale getirildiğini söyledi.

Kurumda 12 derslik, 4 idari odayla 1 Mart 2017 tarihinde eğitim ve öğretime başladıklarını belirten Özkan, “5 öğrenci ile eğitim öğretime başladık. Antalya'dan nakil yoluyla geldi. 5 ilçeye hizmet veriyoruz. Su an 40 öğrenci ile eğitime devam ediyoruz. Öğretmenlerimizin hepsi mesleğine gönül vermiş genç insanlar. Geçtiğimiz yıl 5 öğrenci ile başladığımızda 3 öğrenciyi beyin olimpiyatlarına gönderdik. Çok hazırlıklı olmadığımız halde 100'e yakın BİLSEM arasında 60'ıncı olduk. Belediye, kumumlar ve ailelerle çok güzel bir sinerji yakaladık ve başarılar arka arkaya gelmeye başladı" dedi.

İlk yıl robot kodlama alanında düzenlenen yarışmada Türkiye yedincisi olduklarını belirten Mehmet Ali Özkan, “Türkiye genelindeki 125 Bilim ve Sanat Merkezi'nden 800 öğrenci ve 280 öğretmenin katılımıyla, Bilim ve Sanat Merkezleri Robot ve Teknoloji Turnuvası yapıldı. 'Işık Kirliliği' temalı yarışmada BİLSEM robot takımı, Türkiye 7'ncisi oldu. Kurumun tüm branşlarında ki turnuvalarda elde ettiği derecelerin yanı sıra 'Likya Yolunda Bilimin İzinde' projemiz de TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görüldü" diye konuştu.

Okul Müdürü Özkan ve öğretmenlerin gerçekleştirdiği sunumun ardından sergi açılışına geçildi. 87 görsel sanat eserlerinin yer aldığı sergide, robot, bilgisayar, fen, astronomi ve İngilizce branşlarında hazırlanan projeler davetliler tarafından beğeniyle izlendi. Programa, Finike Belediyesi Başkan vekili Kemal Gökyar, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kabul, BİLSEM Müdür Yardımcısı Tunahan Öncel, kurum öğretmenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!