Fındıkta Külleme Hastalığına Karşı Mücadele

Güncelleme Tarihi:

Fındıkta Külleme Hastalığına Karşı Mücadele
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 16:52

KARADENİZ FINDIK VE MMULLERİ İHRACATCILAR BİRLİĞİ’NDEN SON GÜNLERDE FINDIKTA GÖRÜLEN KÜLLEME HASTALIĞINA KARŞI ÜRETİCİLERE GEÇİCİ KORUMA YÖNTEMİYLE İLGİLİ TAVSİYELERDE BULUNULDU.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatcılar Birliği’nden son günlerde fındıkta görülen külleme hastalığına karşı üreticilere geçici koruma yöntemiyle ilgili tavsiyelerde bulunuldu.
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği’nden yapılan açıklamada, “Külleme hastalığı ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapmış olduğu saha çalışmaları sonucunda kükürt, fluopyram, tebuconazole ve triadimenol maddelerinin karışımıyla elde edilen ilaç kullanımı geçici olarak tavsiye edilmiştir. Uygulama şekli ise yeşil aksam ilaçlaması, birinci ilaçlama hastalığın bir yıl önce görüldüğü bahçelerde çotanak bağlama döneminde, diğer bahçelerde ise belirtiler görülür görülmez yapılır. Uygun koşullar devam eder ve hastalık tekrarlarsa ürünün etki süresine göre ikinci ve diğer ilaçlamalar yapılır” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!