‘Filmleri seven adam’ artık yok

Güncelleme Tarihi:

‘Filmleri seven adam’ artık yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 23:12

Hayatını filmlere adayan, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nin kurucusu, sinema âşığı işadamı Mithat Alam vefat etti.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi‘ni (MAFM) kuran ve Türkiye’nin sinema kültürüne eşsiz katkısıyla anıtlaşan işadamı, öğretmen ama her şeyden önce sinema âşığı Mithat Alam, 71 yaşında hayata veda etti.

Alam’ın cenazesi yarın Bebek Camisi’de öğlen kılınacak cenaze namazının ardından Rumelihisarı Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Sıra dışı hayat hikâyesini anlattığı nehir söyleşi kitabı ‘Sinemayı Seven Adam’, geçen hafta İletişim Yayınları’ndan çıkan ve gelecek yıl yapılacak 36. İstanbul Film Festivali tarafından ‘Sinema Emek Ödülü’ne değer görüldüğü açıklanan Mithat Alam, bir süredir kanserle mücadele ediyordu.Boğaziçi’nde iş idaresi ve ekonomi okuyan, yıllarca yabancı şirketlerin Türkiye mümessili olarak tekstil ve sigara makineleri pazarlayan Mithat Alam, iş hayatından kazandığı tüm parayı Boğaziçi Üniversitesi’ne bağışlamış ve üniversite bünyesinde MAFM’nin kurulmasına önayak olmuştu.

Haberin Devamı

Mithat Alam Film Merkezi bünyesinde 61 kişilik sinema salonu, film izleme odası, merkezin referans kütüphanesinin de yer aldığı sinefil odası ve Türkiye’nin sayılı film arşivlerinden birini barındırırken merkezin ‘Altyazı’ adlı bir de aylık sinema dergisi bulunuyor. Sinefil dergisi, Hisar Kısa Film Seçkisi, Kısa Film Destek Projesi, MAFM‘nin diğer faaliyetleri. Mithat Alam, yine kendi adını taşıyan eğitim vakfıyla sinema okumak isteyen öğrencilere burs veriyordu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!