Fidanlarda yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Fidanlarda yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 11:34

Fidanlarda yaşayacak

Haberin Devamı

TÜRK Eczacıları Birliği (TEB) 3. Bölge İzmir Eczacı Odası; İzmir Eczacı Odası'nda bilgi işlem sorumlusu olarak çalışırken, ikinci çocuğunun doğumunun ardından geçirdiği ameliyat sonrası hayatını kaybeden 41 yaşındaki Güneş Tuba Yenigün Adalı anısına Ege Orman Vakfı ile işbirliği yaparak koru oluşturdu.

Tire-Yeğenli ağaçlandırma sahasında oluşturulan 500 fidanlık koru için İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, yönetim kurulu üyeleri, Adalı'nın eşi Dr. Berkant Adalı, oğlu Çağan Berk ve diğer yakınlarının katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi. Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Tire Yeğenli ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gençol, İzmir Eczacı Odası'nın yıllardır Vakfın ağaçlandırma projelerine destek verdiğini ve daha önceki yıllarda dikilen fidanların  ağaç olup ormana karıştığını söyledi. Gençol, "Bugün de kaybettiğimiz Güneş Tuba Yenigün Adalı adına bir koru oluşturuldu. Fidan dikerken üzüntülerimizi de paylaşmış oluyoruz. Yitirdiklerimizi fidanlarda yaşatıyoruz" diye konuştu.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan da yaptığı konuşmada, "Biz vefalı bir meslek örgütüyüz. Belki de olması gerekeni yapıyoruz. Zamansız kaybettiklerimize çok üzülüyoruz. Onların anısını yaşatacak bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sevgili Güneş çok erken veda etti bize. Eczacı Odası da Güneş'in adı yaşamaya devam ediyor. Bu da bizim geleneğimiz. Odamızın kuruluş yıl dönümleri, kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımız ve sevdiklerimiz ile ilgili odaya emek verenlerle ilgili böyle koruluklar oluşturuyoruz. Aldığımız plaketlerin sayısı 18'i buldu odamızda plaketlerden de minik bir koru oluştu, bununla da gurur duyuyoruz. Hem İzmir ve çevresinde doğaya katkıda bulunuyoruz, hem de sevdiklerimizi, anılarını korularda yaşatıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ve Güneş Tuba Yenigün'ün oğlu Çağan Berk'e günün anısına plaket takdim etti, fidanlar toprakla buluşturuldu, can suları verildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!