Fibaemeklilik'ten müşterisine “seçme hakkı”

Güncelleme Tarihi:

Fibaemeklilikten müşterisine “seçme hakkı”
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 15:47

Fibaemeklilik'ten müşterisine “seçme hakkı”

Haberin Devamı

İstanbul, 16 Mart (DHA) - Fibaemeklilik, sürdürülebilir kârlı büyüme hedefine yönelik 2016 yılında attığı adımları, yeni iş birlikleri ile ördüğü 2017 hedeflerini ve sektörde ilk olma niteliğindeki yeni uygulamalarını,  Fibaemeklilik Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Nehir Aksın Bahar’ın katılımlarıyla düzenlenen basın toplantısında paylaştı. Toplantının gündemine, 12 portföy yönetim şirketiyle yapılan anlaşmalar sayesinde Fibaemeklilik müşterisine sunulan “seçme hakkı” damgasını vurdu.
Erol Öztürkoğlu, Türkiye’de çoğunlukla emeklilik şirketlerinin fonlarını bağlı bulundukları bankalara ait portföy yönetim şirketlerinin yönettiğini belirterek, “Bir müşteri sözleşmesinin olduğu emeklilik şirketini değiştirmek istiyorsa bu, mevzuat gereği 1 ya da 2 yıl beklemek Müşterileri mutsuz edebildiğini gördüğümüz bu duruma karşılık bir çözüm geliştirdik" dedi ve şöyle anlattı:
"Bankamızın da sahibi olduğu Fiba Portföy dışında, bundan 1,5 yıl önce Atlas Portföy Yönetim şirketi ile anlaştık. Ardından Oyak Portföy,Tacirler Portföy, Global Portföy, Osmanlı Portföy, QInvest, Perform Portföy’ü de ekleyerek yelpazemizi genişlettik. Şu anda dört portföy şirketi için de fonların SPK’da onaylanmasını bekliyoruz. Bunlardan biri olan Mükafat Portföy ile de işbirliği yapıyoruz ve onlar için de faizsiz bir fon kuruyoruz. OKS tarafında kurulmuş ve kurulacak olan faizsiz fonlarımızı da Mükafat fon yönetecek. Böylece müşterilerimize faizli ve faizsiz olmak üzere her birini farklı bir portföy yönetim şirketinin yönettiği 12 adet farklı vizyon sunuyor ve bir ‘fon marketi’ yapmış oluyoruz.”
Sistemin müşteri için çok kullanışlı ve kolay olduğunu ifade eden Öztürkoğlu, “Kimse artık sürekli aynı ürünü kullanmak ya da değiştirmek için 1-2 yıl beklemek zorunda değil. Hangi fon şirketinin performansını beğeniyorsa müşteri hizmetlerimizi arayarak dilediği zaman plan değişikliği yapabilecek. Bu platformdaki portföy şirketleri de rekabet ortamında en iyi performansı getirmeye daha istekli olacaklar çünkü her an yeni müşteri kazanma ve kaybetme olasılıkları var. Fibaemeklilik olarak biz de müşterilerimize bugüne kadar yapılmayan ve aslında emeklilik sektöründe en çok ihtiyaç duyulan fon performansı anlamında çok geniş seçenekler sunmuş oluyoruz.” dedi.
Toplantıda Oyak Grubu ile yapılan iş birliğine de değinen Genel Müdür Erol Öztürkoğlu, bu işbirliği ile ilk etapta hem Oyak Portföy’e üç adet emeklilik fonu kurduklarını hem de tüm Oyak Grubu’nun OKS’ lerini Fibaemeklilik sistemine aldıklarını ifade etti ve ekledi:
“Ayrıca bundan sonraki dönemde Oyak Grubunun tüm mensupları için BES tarafındaki çalışmaları beraber yapacağız. BES dışında da Türkiye’nin iki önde gelen grubu Fiba ve Oyak olarak farklı projelerde ve sektörlerde de bu iş birliğini geliştirmek istiyoruz.”
Sektörde önümüzdeki dönemde bir konsolidasyon öngördüklerini belirten Erol Öztürkoğlu, “Fibaemeklilik olarak yeni satın alımlara açığız” dedi ve şöyle devam etti:
“Fibaemeklilik olarak bugüne dek BES ve hayat sigortası ürünleri sunuyorduk ama mevzuatta yapılan değişiklik sayesinde artık sağlık sigortası alanına adım atıyoruz. Lisans başvurusu sonuçlandığında grubumuza ait Florence Nightingale hastaneleri iş birliği ile sağlık sigortası sektöründe de müşterilerimize alışkın oldukları nitelikli butik hizmeti sunacağız.” (Fotoğraflı)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!