FETÖ’nün imam listesi: Son güncelleme Ocak 2017

Güncelleme Tarihi:

FETÖ’nün imam listesi: Son güncelleme Ocak 2017
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 22:15

FETÖ’nün itirafçı olarak tanık koruma programına alınan üst düzey yöneticisinin verdiği bilgi üzerine ele geçirilen çipten ‘Emniyet imamları’nın listesi çıktı. Emniyet’te 3 bin 895 imam bulunduğu, 65’inin kadın olduğu ve bu listenin en son 30 Ocak 2017’de güncellendiği tespit edildi.

Haberin Devamı

MİT ve Emniyet’in ortak sürdürdüğü, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan FETÖ yöneticisinin ifadeleri doğrultusunda bazı örgüt evlerinde aramalar yapıldı. Bu aramalarda peçeteye sarılmış halde çip bulundu. İddiaya göre, çipin incelenmesi sonucunda, FETÖ’nün Emniyet teşkilatında 273 bin polisi, 63 farklı kodlama kullanarak fişlediği bilgisine ulaşıldı. Son kodlamanın da 2015’in nisan ayında yapıldığı belirlendi. Örgütün Emniyet teşkilatındaki imam listesinin ise son olarak 30 Ocak 2017’de güncellendiği tespit edildi. Buna göre 3 bin 895 imam statüsünde örgüt yöneticisi bulunduğu, bunlardan 65’inin kadın olduğu tespit edildi. Örgüt ile halen bağlantısı olduğu iddia edilen polis sayısının 35 bin olduğu belirtildi.

1 ÇEYREK ALTIN

Örgütün polis teşkilatını Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Erzurum olmak üzere 5 ayrı üst bölgeye ayırdığı, bölge sorumluların ayda bir Ankara’da toplanarak ‘bilgi havuzu’, ‘maddi kaynak havuzu’ gibi konuları ele aldıkları iddia edildi. 17–25 Aralık operasyonlarının ardından himmet geliri azalan örgütün, polislerden bir çeyrek altın aldığı, kurban ve fitre organizasyonları adı altında paralar topladığı da öne sürüldü. İfadeleriyle Emniyet’in mahrem yapılanmasının açığa çıkarılmasında etkili olduğu iddia edilen kişinin, tanık koruma programına alındığı belirtildi. KHK ile kapatılan bir eğitim kurumunda görevli olan FETÖ yöneticisinin ilk ifadesinde, “9 yıl önce de örgütün mahrem yapılanması için görev aldım. Ancak 17-25 Aralık operasyonlarının ardından bu yapıdan uzaklaşmaya başladım” dediği öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!