FETÖ'nün basın davasının üçüncü duruşması bitti

Güncelleme Tarihi:

FETÖnün basın davasının üçüncü duruşması bitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 18:18

FETÖ'nün basın davasının üçüncü duruşması bitti

Haberin Devamı

Yüksel KOÇ/İSTANBUL,(DHA)-FETÖ'nün medya yapılanması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında Zaman Gazetesi eski Genel Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da bulunduğu 10'u firari, Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 6'sı tutuklu 17 sanıklı davanın üçüncü duruşması sona erdi.
Tutuklu sanıklar Şükrü Tuğrul Özşengül ve Mehmet Altan'ın sorgularının yapıldığı bugünkü duruşma yarına ertelendi. 
İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına tutuklu sanıklar Mehmet Altan, Fevzi Yazıcı, Şükrü Özşangül, Yakup Şimşek ve Nazlı Ilıcak getirildi. Ahmet Altan, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katıldı. 
Duruşma salonuna, yer darlığı gerekçesi ile her sanığın sadece bir yakını alındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun izlediği duruşmaya, yer darlığı nedeni ile sınırlı sayıda gazeteci alındı. 
Duruşmanın sabah yapılan oturumunda tutuklu sanık Şükrü Tuğrul Özşengül'ün, öğleden sonra yapılan oturumunda ise tutuklu sanık Mehmet Altan'ın sorgusu yapıldı. Mehmet Altan, kitap haline getirdiği sorgusunu okudu.
 
"MEHMET ALTAN DURUŞMALARA GELMEK İSTEMEDİĞİNİ BEYAN ETTİ"
Üç gündür duruşmalara geldiğini söyleyen Mehmet Altan, bundan sonraki duruşmalara gelmek istemediğini, duruşma salonuna SEGBİS sistemi ile bağlanmak istediğini belirtti. 
Yarın sabaha ertelenen duruşmada Ahmet Altan'ın sorgusunun yapılması bekleniyor. 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!