FETÖ'den tutuklu emekli öğretmen: Boş CD kutusu yüzünden tutukluyum

Güncelleme Tarihi:

FETÖden tutuklu emekli öğretmen: Boş CD kutusu yüzünden tutukluyum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 13:39

FETÖ'den tutuklu emekli öğretmen: Boş CD kutusu yüzünden tutukluyum

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERi'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 4'ü tutuklu 14 sanık hakim karşına çıktı. Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklardan emekli öğretmen Hatice Boztoprak, "Ben terörist değilim. Boş CD kutusu yüzünden 4.5 aydır tutukluyum" diyerek gözyaşı dökerken, mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliyesine karar vererek davayı erteledi.
Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 4'ü tutuklu 14 sanık, mahkemede hazır bulundu. Yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklardan emekli öğretmen Hatice Boztoprak, "FETÖ'ye ait okulda 2011-2012 yıllarında öğretmenlik yaptım. Evimde ele geçen üzerinde terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in fotoğrafının yer aldığı sohbet CD kutusu boş kutudan ibarettir. Boş CD kutusu yüzünden 4.5 aydır tutukluyum. Yıllarca en ücra köylerde öğretmenlik yaptım. Ben terörist değilim" dedi.
"15 TEMMUZ'DA ÖLSEM ŞEHİT OLACAKTIM, ŞİMDİ TERÖRİST İLAN EDİLDİM"
TEİAŞ Trafo Merkezi'nde güvenlik amiri olarak çalışan tutuklu sanıklardan Muhittin Yıldız ise savunmasında, 16 yıldan bu yana aynı hattı kullandığını belirterek şöyle devam etti:
"Olmayan bir suçtan dolayı yargılanmak ve tutuklu bulunmak beni üzdü. Bizler hassas alanlarda çalıştığımız için sık sık soruşturma geçiriyoruz. Terör örgütüne üye olmuş olsaydım, bu soruşturmalarda ortaya çıkardı. 15 Temmuz akşamı bölge müdürlüğümüz tarafından görevli olduğumuz yerlerde tedbir almamız istenmiştir. Görev aldığım trafo merkezine saldırı olsaydı şehit olacaktım, şimdi terörist ilan edildim. FETÖ' nün Kayseri üyesi olduğum ifade ediliyor, ancak uzun zamandır Sivas'ta ikamet etmekteyim. Beni toplayın, bölün, çarpın, benden terör örgütü üyesi çıkmaz."
Tutuksuz yargılanan sanıklardan Feridun Gülmez ise Ankara Adliyesi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı dava 2008'de kazandığı sözleşmeli subaylık sınavı sonrası Kayseri Komando Tugayında görevlendirildiğini ve daha sonra hastalığı sebebiyle malulen emekli olduğunu belirterek "FETÖ'den tutuklu Tuğgeneral Arif Settar Avşar tarafından kurulan kumpasla mağdur edildim. FETÖ örgütünün hedefinde olan kişilerden biriyim. Ancak hiçbir şekilde vatanıma, milletime ihanet etmedim" ifadelerini kullandı. Tutuksuz diğer sanıklar da 'Terör örgütü üyeliği' suçlamalarını kabul etmeyerek beraatlarını istedi.
Mahkeme heyeti, yargılama sonunda tutuklu 4 sanığın cezaevinde bulunduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verirken dava, telefon kayıtlarının getirilmesi için ileri tarihe ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!