FETÖ'den ihraç edilen infaz koruma memuru validen yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

FETÖden ihraç edilen infaz koruma memuru validen yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 17:08

FETÖ'den ihraç edilen infaz koruma memuru validen yardım istedi

Haberin Devamı

Deniz TOKAT/ DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'de Vali Ahmet Altıparmak tarafından başlatılan 'halk buluşmaları'nın ilki yapıldı. Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dile getirdiği toplantıda Murat Çakı, 2013 yılında Muğla'da infaz koruma memuruyken kanser hastası babasına bakabilmek için tayin isteyerek şehre geldiğini, darbe girişimi sonrasında yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ ile ilişkilendirildiğini ve ihraç edildiğini belirterek yardım istedi.
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, her ayın ikinci haftasında yapılacak olan halk buluşmalarının ilkinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkanlığını Vali Altıparmak'ın yaptığı toplantıya, Vali yardımcıları, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, daire müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Vali Altıparmak, toplantının başlamasıyla birlikte, Valilik binasındaki salonu dolduran vatandaşlara tek tek söz vererek sorunlarını dinledi. Toplantı sırasında sulama problemleri, mahallelerdeki asayiş problemleri, eğitim- öğretimle alakalı sorunlar, ilçelerdeki mahallelerde bulunan yerleşke sıkıntısı ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşların sorunları muhtarlar ve vatandaşlar tarafından Vali Altıparmak'a iletildi.
"BABASI İÇİN TAYİN İSTEDİ, FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLDİ"
Toplantının son bölümünde söz alan ve 2013 yılında Muğla'da infaz koruma memuruyken Denizli'de yaşayan kanser hastası babasına bakabilmek için Denizli'ye tayinini isteyen ve bu tarihte Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne atanan Murat Çakı, kendisiyle aynı tarihte tayin olan ya da işe başlayan personelin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önce açığa alındığını, ardından meslekten ihraç edildiğini söyledi. Çakı, FETÖ/PDY'ye ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında komisyon kararıyla açığa alındığını belirterek, "Gerekçe olarak 2013 yılında Denizli'ye tayinimin çıkması gösterildi. Açığa alınan personelin ortak noktası 2011 ile 2013 yılları arasında bu göreve başlamış ya da tayinin çıkmasıydı. 29 Ekim'deki Kanun Hükmündeki Kararname'yle ihraç edildim. Yardım talep ediyorum" dedi.
Vali Altıparmak, dosyayı inceleyeceğini belirterek, toplantı sonrasında Emniyet Müdürü ve Başsavcı'nın Çakı'yla görüşmesini istedi.
"EMNİYETİMİZ TEYAKKUZDA"
Toplantı sonrası ilk halk buluşmasını değerlendiren Vali Altıparmak, talep edilen konuların makul ve çözülebilecek sorunlar olduğunu söyledi. Denizli'de terör saldırısı yaşanmaması için denetimlerin ve çalışmaların sürdüğünü dile getiren Vali Altıparmak, "Bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tabii bu yüzde yüz olmayacağı anlamına gelmiyor. Ancak polisimiz böyle bir olayın yaşanmaması için denetimlerini sürdürüyor. Bir şahıs farklı şekilde canlı bomba olarak sırtına çantasını alıp gidiyor. Herkesi yolda çeviremezsiniz. Her kamyonu her aracı arayamazsınız. Ama kendi bilgi, tecrübe ve istihbaratınıza dayanarak en iyisini yapmak zorundasınız. Şu an emniyetimiz ve istihbaratımız teyakkuzda" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!