FETÖ sanığı esnafların davası karar aşamasında

Güncelleme Tarihi:

FETÖ sanığı esnafların davası karar aşamasında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2017 15:23

FETÖ sanığı esnafların davası karar aşamasında

Haberin Devamı


Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Eskişehir'de esnaf örgütlenmesine yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 12 sanığın yargılanmasına devam edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında esnaf ve işadamlarına yönelik operasyon düzenlemişti. Operasyonda, gözaltına alınan 12 esnaf ve işadamı hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütüne yardım sağlamak' suçundan dava açıldı. Eskişehir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada 2'si tutuklu 10'u tutuksuz olmak üzere 12 şüphelinin yargılanması sürüyor. Duruşmada sanıklar üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmediler. Tutuklu sanıklar mahkeme heyetinden tahliyelerini isterken tutuksuz sanıklar ise beraatlarını talep etti.
Mahkeme heyeti başkanı duruşmada ByLock ile ilgili gelen rapor cevaplarını okudu. Tutuklu sanıklardan Hasan H. Suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben ByLock programını hiç kullanmadım. Deneme amacıyla telefonuma indirmiş olabilirim. ByLock yazışmalarında hakkımda iddia edilen himmet parası verdiğim yöndeki beyanları da kabul etmiyorum. Bu evrakı hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum" dedi.
Mahkeme savcısı dosya hakkında mütalaada bulunarak tutuklu sanıklar hakkında 'terör örgütüne üye olmak suçundan' 10 yıla kadar tutuksuz  sanıklar hakkında ise 'terör örgütüne yardım sağlamak suçundan' 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti sanık avukatlarının mütalaaya karşı yazılı beyanda bulunmak için süre istemesi üzerine duruşmayı 18 Ekim'e ertelerken tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
-

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!