FETÖ sanığı eski istihbarat polislerinin yargılanmasına devam edildi

Güncelleme Tarihi:

FETÖ sanığı eski istihbarat polislerinin yargılanmasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 20:03

FETÖ sanığı eski istihbarat polislerinin yargılanmasına devam edildi

Haberin Devamı

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)- ADANA'da FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında aralarında Adana eski Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın da bulunduğu çoğunluğu istihbarat biriminde görev yapan 23'ü tutuklu, 40 eski polisin yargılanmasına 2'inci gün devam edildi. 
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün emniyet ayağıyla ilgili soruşturmalar başlatıldı. Bu kapsamda, aralarında kamuoyunda 'yasa dışı dinleme' davası olarak bilinen dosyadan halen yargılanan istihbarat şubede görevli polislerin de olduğu 40 polis gözaltında alındı. Adana eski Emniyet Müdürü Mehmet Avcı'nın da aralarında bulunduğu 23 polis tutuklanırken, 15'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında 15'er yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına bugün 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Tutuklu Adana eski Çevik Kuvvet Şube Müdürü Mehmet Karabörk, dosyada bulunan gizli tanık ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. MİT mensubu N.Z.'nin dinlenilmesi nedeniyle yargılandığını kaydeden Karabörk, "Ben bu konuya ilişkin Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce zaten yargılanıyorum. MİT mensubu N.Z'nin dinlenilmesi olayına gelince, kafalarda oluşan algı MİT mensubu dinlenilmiş yönündedir. Gerçek böyle değildir. Bu şahıs toplam 22 gün dinlenilmiş. Ben bu konu ile alakalı sıralı amirlerime zaten bilgi vermişim. Benim bu dinleme olayını koordine ettiğim iddia ediliyor. Oysa ki koordine ve talimat yetkisi Cumhuriyet savcısına aittir. N.Z. dinleme olayını kesinlikle organize etmedim. FETÖ/PDY terör örgütüne ait ByLock programını kullanmadım. Bu yapının finans kaynakları ile hiçbir irtibatım olmadı. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" diye savunma yaptı.
BİLDİKLERİNİ ANLATTI
Tutuklu sanık Mimar Gülecen ise etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyleyerek örgüt ile ilgili bildiklerini anlattı. Polis okulunu kazandıktan sonra sohbet toplantılarına katıldığını anlatan Gülecen şunları söyledi:
"2011'de polis okulundan mezun olunca Adana'ya geldim. Burada polis okulundayken bize sohbet hocalığı yapan Savcı G.'nin arkadaşı Fatih adında birisiyle tanıştık. Fatih beni devresi olan A.M.Ö. ile tanıştırdı. 2011-2014 yılları arası Adana'da çalıştım ve sohbet toplantılarına katıldım. 2014 yılında H.Ş.'nin söylemesi üzerine ByLock programını indirdim. H.Ş. bana bir kullanıcı adı oluşturmamı söyledi. Daha sonra bana bir şifre oluşturdu. Benim kullandığım ByLock grubunda H.Ş., L.Ö ve Ö.D. vardı. 2016 Mayıs ayına kadar ben sohbet toplantılarına katıldım. Fakat 2015 sonlarına doğru ByLock programı kullanılmıyordu. 2016 yılında Kobani olayları başlayınca Şanlıurfa'ya gittim. Adana'da L.Ö.'nün tanıştırdığı Adem isimli şahıs benim telefonuma 'Tango' adlı programı yükledi. Bu program grubumda sadece Adem vardı. 2016 Mayıs ayından itibaren bu yapıyla görüşmeleri kestim."
'GİZLİ TANIK YALAN SÖYLÜYOR'
Tutuklu, Adana eski Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ise, 35 yıllık meslek hayatı olduğunu söyleyerek şöyle savunma yaptı:
"Benim de aralarında bulunduğum termal tesiste düzenlenen 2 toplantı, İçişleri Bakanlığı bünyesinde organize edildi. Gizli tanığın beyanlarına göre Adana Emniyetinde bazı şube müdürleri cemaat toplantısı yapıyormuş. Benim böyle bir toplantıdan haberim kesinlikle yoktur. Gizli tanık iftira atıp, yalan söylüyor. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum."
Duruşma yarın avukatların savunmaları ile devam edecek. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!