Fethiye’de Bin Adet Nar Ve İncir Ağacı Fidesi Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Fethiye’de Bin Adet Nar Ve İncir Ağacı Fidesi Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2015 13:46

FETHİYE'DE NAR VE İNCİR FİDANI DAĞITILDI

Fethiye’nin Karakeçililer Mahallesi Muhtarlığı tarafından ve mahallenin isminin önde değişmesine öncülük eden Mustafa Gökçe ve Eren Fehmi Eroğlu tarafından mahalleliye Bin adet incir ve nar ağacı fidesi dağıtıldı.
Geçtiğimiz Nisan ayında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genel Türk Tarihi Ana Bilim Dalı Uzmanı Doç. Mustafa Gökçe ve Sosyal Bilimler öğretmeni ve yörük tarihi araştırmacısı Eren Fehmi Eroğlu’nun Fethiye Belediye Meclisine Keçiler Mahallesinin Karakeçililer olarak değiştirilmesi talebi belediye meclisi tarafından onaylanmış ve mahallenin adı Karakeçililer olarak değiştirilmişti.Bunun üzerine Mustafa Gökçe ve Eren Fehmi Eroğlu, mahallenin hem sosyal hem de kültürel alanda gelişmesi adına bir takım projeler hazırladıklarını belirterek ilk olarak mahalle sakinlerine Kaya inciri diye bilinen incir ağacı fidesi ve nar ağacı fidesi dağıttı.
Bölgede küçük yaşlarda iken kaya incirinin çok moda olduğunu söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Genel Türk Tarihi Ana Bilim Dalı Uzmanı Doç. Mustafa Gökçe, “Geçmiş yıllardaki gibi lezzet olarak çok güzel olan incir ağaçlarını tekrar mahallemizde görmek istiyoruz. Mahalle sakinlerimiz bu ağaçların meyveleri ile aile ekonomisinde katkı bulunabilecekler. Mahallemizin Fethiye’de gelişmesi adına çok önemli çalışmalara başladık ve yakın zamanda da uygulamaya koyacağız” diye konuştu. Cuma Namazının ardından mahalle sakinlerine yaklaşık Bin adet nar ve incir ağacı dağıttıklarını belirten Karakeçiler Muhtarı Ercan Gökçe de, “Köyümüzün yetiştirdiği bu iki araştırmacıya çok teşekkür ediyoruz. Bu günden sonra yapacakları çalışmalar ile inşallah mahalle sakinlerimiz daha rahat bir yaşam sağlayacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!