Fethin Gizli Kahramanları Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Fethin Gizli Kahramanları Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2015 17:32

Fatih Sultan Mehmed’i yetiştiren hocaların anıldığı “Anadolu’yu Mayalayanlar” programında İlahiyatçı Yazar Hıdır Kartal, Akşemseddin ve diğer hocaları anlattı. Kartal, “Allah bizleri onların bereketlerinden mahrum etmesin” dedi.
Ramazan etkinlikleri kapsamında Dörtyol Meydanı’nda her gün ülkemizin yetiştirdiği gönül erleri anılmaya devam ediyor. Esenler Belediyesi’nce düzenlenen “Anadolu’yu Mayalayanlar” programı kapsamında son olarak Fatih Sultan Mehmed’in Hocaları anıldı. Programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Fatih Sultan Mehmed’in Hocalarının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.
“YÜZBİNLERLE DÖRTYOL’DA BULUŞACAĞIZ”
Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşları Kadir Gecesi programına davet ederek, “Bu yıl da Kadir Gecesi’ni Dörtyol Meydanı’nda ihya edeceğiz. Bu sene on bin değil, yirmi binleri geçen hatmin duasını hep birlikte, yüz binlerce kardeşimizle beraber bu meydanda yapacağız. Âminlerimizin kabulü için herkesi bu büyük dua buluşmasında bir arada olmaya davet ediyorum. Ramazan’ın ruh ikliminin hayatın bütün ruh iklimiyle kuşatabilmek için programlar düzenliyoruz. Bugün Fatih Sultan Mehmed’i ve hocalarını Esenler’de misafir ediyoruz. Bugün Fatih Sultan Mehmed’in Hocaları ve ilmi yönlerini hocamız ele alacak. Bu meydanı dolduran herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı Coşkun Şahin de bir konuşma yaparak, Anadolu’yu Mayalayanlar programını düzenleyen Esenler Belediyesi’ne ve emeği geçenlere şükranlarını sundu.
Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise Fatih Sultan Mehmet’in ’Ya ben İstanbul’u alırım ya İstanbul beni’ sözünü hatırlatarak Fatih’in azmine dikkat çekti. Gençlerin onun gibi azimli ve eğitimli olması gerektiğini söyledi. Gençlerden her türlü bağımlılık oluşturacak maddelerden uzak durup, Fatih Sultan Mehmet’i örnek ve idol almalarını istedi.
“MÜSLÜMANLAR GÜÇLÜ VE HİMMETLİYDİ”
Fatih Sultan Mehmed’in Hocalarını İlahiyatçi - Yazar Hıdır Kartal anlattı. Kartal, “Fatih Sultan Mehmet Han ve O’nun mübarek hocaları; Akşemseddin Efendi, Molla Gürani Efendi, Molla Hüsrev Efendi, Hocazade Muslihiddin Efendi, Hızır Çelebi ve Ali Kuşçu Efendi. Allah bizleri onların bereketlerinden mahrum etmesin. İşte o büyük Fatih, genç yaşında İstanbul’u fethetti. O dönemde Müslümanlar zeki, akıllı, güçlü ve himmetli olduğuna delildir. Peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmuş fethin, önemli isimlerinden ve büyüklerinden olan Akşemseddin Hoca Efendi, mübarek bir aile içinde yetişti. Babası da takva sahibiydi ve onların nesli Hz. Ebubekir’e kadar dayanmaktadır. Akşemseddin’in büyük kerametleri gerçek oldu. Fatih Sultan Mehmed, İstanbul’u aldığında Bizanslılara önce İslam’ı tebliğ etti” şeklinde konuştu.
Programın sonunda Vatan İlahi Grubu sahne aldı. Okudukları ilahi ve kasidelere kendi yorumlarını katan Vatan İlahi Grubu, Esenlerlilere huzur dolu bir gece yaşattılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!